participare-gala.jpeg
ICI București

Participarea ICI București la Gala „Licence for a Better World”

ICI București a participat marți, 11 iunie 2024, la Gala „Licence for a Better World”, un eveniment organizat la Palatul Regal. Gala, parte a proiectului național „Împreună Protejăm România”, a marcat cea de-a XXIII-a ediție a inițiativei, lansată în anul 2020.

Evenimentul a fost organizat de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno, reprezentând punctul culminant al conferințelor „Bucharest Leaders Summit: Licence for a Better World”, desfășurate în perioada 3 aprilie - 14 mai 2024. Aceste conferințe au creat un cadru ideal pentru dialog și colaborare, având drept scop promovarea echității, prosperității și sustenabilității.

În cadrul galei, domnul Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București a înmânat premiul pentru rezultate deosebite în colaborarea cu instituții media internaționale doamnei Claudia Nicolae, directorul general Agerpres, subliniind astfel importanța parteneriatelor: „În colaborare cu Agerpres, am inițiat un proiect ambițios pentru a explora modalitățile prin care tehnologia blockchain și NFT-urile pot deveni instrumente esențiale pentru distribuirea știrilor în era digitală. Am lansat deja un muzeu digital unde pot fi vizualizate NFT-uri, inclusiv colecția „Memories from Future Self” (colecția cu imagini din arhiva premiată a Agerpres cu momente rare, imortalizate în istorie) și primul NFT cu o știre. În acest format digital, ne propunem să ne adresăm nativilor digitali, iar Agerpres este partenerul nostru strategic în acest proiect. Recunoașterea liderilor și a inițiativelor remarcabile ne inspiră și ne motivează să ne continuăm munca, sprijinind progresul tehnologic și social”.

Evenimentul a reprezentat un prilej de a celebra și recunoaște liderii dedicați și dialogul activ care contribuie la construirea unei lumi mai echitabile, prospere și sustenabile. Diplomele au fost acordate în domenii esențiale precum Securitate Națională, Cercetare, Cultură, Sănătate, Economie și Social.