Home / Evenimente / Workshop „Inovație tehnologică în domeniul SCADA”, ICI București

Workshop „Inovație tehnologică în domeniul SCADA”, ICI București

Pe 26 noiembrie 2019, a avut loc la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, workshop-ul cu titlul „Inovație tehnologică în domeniul SCADA”.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal prezentarea proiectului „Poligon cibernetic pentru sisteme de control industrial – ROCYRAN”, echipa de proiect fiind reprezentată prin Carmen Cîrnu – director de proiect, Florin Vidu – responsabil tehnic, Ella Ciupercă – responsabil științific.

Acest workshop se dorește a fi primul dintr-o serie de manifestări organizate pe această temă, urmărind punerea în contact a specialiștilor în domeniu, în vederea identificării celor mai bune practici pentru formarea în domeniul cibernetic și dezvoltarea competențelor necesare securizării cibernetice.

ROCYRAN este singurul cyber range destinat antrenării competențelor de securitate cibernetică a operatorilor SCADA din entitățile publice civile din România și a fost creat ca răspuns la disponibilitatea limitată a specialiștilor în tehnologia SCADA, a specialiștilor în securitatea cibernetică SCADA, a informației relevante și a infrastructurilor specializate.

Obiectivele proiectului sunt constituirea unui mediu destinat pregătirii de specialitate pentru specialiștii IT din instituțiile publice în ceea ce privește securitatea cibernetică și protecția infrastructurilor critice prin realizarea unui poligon cibernetic pentru sisteme de control industrial, dezvoltarea capacității de pregătire a profesioniștilor IT&C în sisteme SCADA și dezvoltarea unei componente de cercetare în problematica poligoanelor cibernetice, cu aplicabilitate în domeniul tehnologiilor inteligente.

Publicul țintă căruia i se adresează acest proiect este reprezentat de infrastructurile critice care utilizează sisteme SCADA, sectorul criminalistic digital, profesioniști din domeniul securității informațiilor și mediul academic.