Home / Evenimente / Tinerii olimpici la informatică premiați de ICI București

Tinerii olimpici la informatică premiați de ICI București

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București i-a premiat astăzi, 29 septembrie, pe olimpicii care au câștigat medalii de aur și argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfașurată săptamâna trecută la Skopje, Macedonia.

Aceștia sunt Maria Alexa Tudose – Colegiul „I.L. Caragiale” Ploiești; Maria Alexandra Udriștoiu și Adrian Emanuel Dicu – Colegiul “Frații Buzești” Craiova; Cella Florescu – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” și profesorii Ionel Vasile Pit–Rada, Colegiul “Traian” din Drobeta Turnu- Severin și Eugen Nodea, Colegiul “Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu.

Directorul General al ICI București, dna. Prof. Univ.         Doina Banciu, a înmânat diplomele de excelență tinerilor olimpici și le-a prezentat Centrul de Date și Cloud Computing, cea mai importantă infrastructură de Cloud public din România.

Reprezentantul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională,  dl. Sorin Mureșan,  a salutat  performanța elevilor români și a profesorilor care i-au îndrumat și i-a îndemnat să nu părăsească țara după terminarea studiilor în domeniu.

De asemenea Secretarul de Stat din Ministerul Culturii, dl. Alexandru Oprean, a subliniat faptul că cercetarea, tehnologia și știința sunt parte integrantă a culturii poporului român, iar tinerii informaticieni premiați fac cinste cu performața lor unei țări întegi.

La manifestare au luat parte și cercetatori de elită din domeniul informaticii românești și membri din conducerea ICI București.