eveniment-hpc.jpeg
ICI București

RoNCC, din cadrul ICI București, organizează evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”

Centrul Național de Competențe HPC – RoNCC, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, organizează, în perioada 27-28 septembrie 2023, la evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”, care se va desfășura la București.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea ecosistemului HPC din România, prin prezentarea unor aplicații de succes în tematica HPC și discutarea tendințelor emergente, provocărilor actuale și viitoare, precum și oportunităților referitoare la aceste noi tehnologii. Totodată, în prima zi a evenimentului, va avea loc sesiunea de pregătire „Introducere în supercomputere”, unde subiectele principale vor fi arhitectura supercomputerelor, utilizarea eficientă a resurselor și modalități de optimizare a performanței. Vă rugăm să aveți un laptop pentru a participa activ la exercițiile practice.

Pentru a vă asigura unul dintre cele 20 locuri la sesiunea de pregătire, vă rugăm să ne confirmați în formularul de înscriere faptul că sunteți familiarizați cu interfața de linie de comandă a sistemelor de operare Unix/Linux și că aveți o înțelegere generală a arhitecturii calculatoarelor.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați următorul formular până la data de 12 septembrie 2023: https://form.jotform.com/232332896639366.

Acest eveniment se adresează atât mediului privat (industrie, IMM-uri, start-up-uri), cât și mediului public (universități, administrație publică, institute de cercetare-dezvoltare etc.) și reprezintă o oportunitate de a explora problematica HPC, un prilej de networking și schimb de cunoștințe. Împreună, contribuim la avansul tehnologic și deschidem noi orizonturi în domeniul High-Performance Computing.