eveniment-hpc.jpeg
ICI București

RoNCC, din cadrul ICI București, organizează evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”

Centrul Național de Competențe HPC – RoNCC, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, organizează, în perioada 27-28 septembrie 2023, la evenimentul “HPC and AI Technologies: Accelerating Innovation through Collaboration”, care se va desfășura la București.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea ecosistemului HPC din România, prin prezentarea unor aplicații de succes în tematica HPC și discutarea tendințelor emergente, provocărilor actuale și viitoare, precum și oportunităților referitoare la aceste noi tehnologii. Totodată, în prima zi a evenimentului, va avea loc sesiunea de pregătire „Introducere în supercomputere”, unde subiectele principale vor fi arhitectura supercomputerelor, utilizarea eficientă a resurselor și modalități de optimizare a performanței. Vă rugăm să aveți un laptop pentru a participa activ la exercițiile practice.

Pentru a vă asigura unul dintre cele 20 locuri la sesiunea de pregătire, vă rugăm să ne confirmați în formularul de înscriere faptul că sunteți familiarizați cu interfața de linie de comandă a sistemelor de operare Unix/Linux și că aveți o înțelegere generală a arhitecturii calculatoarelor.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați următorul formular până la data de 12 septembrie 2023: https://form.jotform.com/232332896639366.

Acest eveniment se adresează atât mediului privat (industrie, IMM-uri, start-up-uri), cât și mediului public (universități, administrație publică, institute de cercetare-dezvoltare etc.) și reprezintă o oportunitate de a explora problematica HPC, un prilej de networking și schimb de cunoștințe. Împreună, contribuim la avansul tehnologic și deschidem noi orizonturi în domeniul High-Performance Computing.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.