participare-banking4.0.jpeg
ICI București

Participarea ICI București la Banking 4.0 Spring Edition

Adrian-Victor Vevera, Directorul General al ICI București - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a fost speaker la evenimentul Banking 4.0 Spring Edition.

Această ediție a fost dedicată impactului tehnologiei blockchain asupra economiei digitale și s-a desfășurat în data de 23 mai 2023, la Stup, în București, spațiu dezvoltat de Banca Transilvania, dedicat susținerii comunității antreprenoriale.

„În 2016, am început să discutăm despre blockchain și despre aplicarea acestei tehnologii în zona guvernamentală, odată cu crearea Centrului European de Excelență pentru Blockchain. Ulterior, am implementat primul nod EBSI, Infrastructura Europeană pentru Servicii Blockchain (European Blockchain Services Infrastructure), o rețea de noduri distribuite la nivel european ce furnizează servicii publice transfrontaliere, în scopul îmbunătățirii modului de interacțiune a cetățenilor europeni cu autoritățile guvernamentale și mediul de afaceri. Apoi am construit un marketplace pe care l-am gândit în favoarea și sprijinul tuturor instituțiilor publice, pentru ca acestea să poată să își promoveze simbolurile – simboluri naționale, simboluri istorice, simboluri regionale. Prin folosirea aplicațiilor dezvoltate prin tehnologii distribuite, poate crește calitatea gradului de guvernare și poate îmbunătăți relația dintre instituții și cetățeni. Astfel, încercăm să fim liantul dintre autoritățile publice, aria tehnologiilor distribuite și partea antreprenorială de ecosistem în zona acestui tip de marketplace.” a spus Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Conferința s-a adresat în special persoanelor interesate de procesul de transformare digitală (în special plăți), legislația activelor digitale, securitate și identitate digitală în web 3.0, proiecte de start-up care utilizează tehnologia blockchain și, nu în ultimul rând, oportunități de investiții în NFT-uri și alte clase de active digitale.