PHOTO-2023-11-18-10-46-00.jpg
ICI București

Participare ICI București la evenimentul „Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România”

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică - ICI București, angajat în promovarea cercetării și inovației în domeniul informaticii, a participat vineri, 17 noiembrie, la evenimentul „Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România".

Organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), evenimentul a fost dedicat sărbătoririi activității savantului româno-american George Emil Palade, considerat „părintele” biologiei celulare moderne și primul român laureat al Premiului Nobel.

În mesajul său de deschidere, ministrul Bogdan Ivan a subliniat importanța cercetării și inovației pentru dezvoltarea României, evidențiind curajul cercetătorilor de a aborda călătorii pe căi necunoscute. „Apreciem dedicarea dumneavoastră în calitate de arhitecți ai viitorului și contribuția la transformarea României într-un hub regional pentru tehnologiile inovatoare.”

Ne mândrim că Institutul nostru a fost parte a acestui eveniment de importanță națională și suntem hotărâți să continuăm să contribuim la progresul țării prin cercetare și inovație în domeniul informaticii.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.