ICI a participat la DataCenter Forum.jpg
ICI București

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a participat la DataCenter Forum 2022

Astăzi, 25 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat la DataCenter Forum 2022, eveniment dedicat profesioniștilor și tehnologiiilor din domeniul centrelor de date.

Adrian Victor Vevera, Director General al ICI București, a dezbătut subiectul „DataCenter și Digitalizare, o perspectivă de ansamblu asupra pieței din România”, împreună cu Dorin Pena (Cisco), Cosmin Georgescu (ClusterPower), Valentin Stănescu (Dell) și Mihai Manole (Tema Energy). Acesta a subliniat provocările și modalitatea prin care institutul pe care îl conduce și-a propus să le depășească.

Printre temele de discuție ale evenimentului s-au numărat și „Cogenerarea ca soluție pentru scăderea preturilor la energie”, „DC as a Service, HPC as a Service, AI as a Service. Se orientează piața locală către servicii cu valoare adaugată mai mare?”, „Centrele de Date ca operatori de servicii esențiale”, „Valoarea Centrelor de Date pentru societatea contemporană”, „Cluster Power, primul Hyperscale Data Center din Romania (Case study)”, „Cât de necesară este prelungirea ciclurilor de refresh tehnologic”, „Tendințe în arhitectura și construcția Centrelor de date”, „Sustenabilitate si surse de energie verde. Cum se aliniază piața locală la normele europene de reducere a amprentei de carbon”.

DataCenter Forum 2022 a fost organizat de către Tema-Energy și a reunit cei mai relevanți furnizori din domeniu, combinând spațiul expozițional (900 mp) cu workshopurile și prezentările tematice.

Evenimente recente

Listă completă
co-organizator-ssima.jpeg

ICI București este co-organizator pentru cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA)

Doi dintre membri ROHEALTH, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București si Universitatea Politehnica din București, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA) în perioada 5-9 septembrie 2022.

ici-danubius-diplome.jpeg

ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat

Ieri, 30 iunie 2022, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și Universitatea „Danubius” din Galați au înmânat diplomele absolvenților primului curs organizat în parteneriat, în baza protocolului de cooperare semnat în luna noiembrie a anului trecut.

cip2022.jpeg

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a organizat CIP Forum V 2022

În perioada 14-16 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a forumului internațional “CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022 - Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”. Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților –Marcel Ciolacu,