ICI a participat la DataCenter Forum.jpg
ICI București

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a participat la DataCenter Forum 2022

Astăzi, 25 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat la DataCenter Forum 2022, eveniment dedicat profesioniștilor și tehnologiiilor din domeniul centrelor de date.

Adrian Victor Vevera, Director General al ICI București, a dezbătut subiectul „DataCenter și Digitalizare, o perspectivă de ansamblu asupra pieței din România”, împreună cu Dorin Pena (Cisco), Cosmin Georgescu (ClusterPower), Valentin Stănescu (Dell) și Mihai Manole (Tema Energy). Acesta a subliniat provocările și modalitatea prin care institutul pe care îl conduce și-a propus să le depășească.

Printre temele de discuție ale evenimentului s-au numărat și „Cogenerarea ca soluție pentru scăderea preturilor la energie”, „DC as a Service, HPC as a Service, AI as a Service. Se orientează piața locală către servicii cu valoare adaugată mai mare?”, „Centrele de Date ca operatori de servicii esențiale”, „Valoarea Centrelor de Date pentru societatea contemporană”, „Cluster Power, primul Hyperscale Data Center din Romania (Case study)”, „Cât de necesară este prelungirea ciclurilor de refresh tehnologic”, „Tendințe în arhitectura și construcția Centrelor de date”, „Sustenabilitate si surse de energie verde. Cum se aliniază piața locală la normele europene de reducere a amprentei de carbon”.

DataCenter Forum 2022 a fost organizat de către Tema-Energy și a reunit cei mai relevanți furnizori din domeniu, combinând spațiul expozițional (900 mp) cu workshopurile și prezentările tematice.