ICI a participat la DataCenter Forum.jpg
ICI București

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a participat la DataCenter Forum 2022

Astăzi, 25 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat la DataCenter Forum 2022, eveniment dedicat profesioniștilor și tehnologiiilor din domeniul centrelor de date.

Adrian Victor Vevera, Director General al ICI București, a dezbătut subiectul „DataCenter și Digitalizare, o perspectivă de ansamblu asupra pieței din România”, împreună cu Dorin Pena (Cisco), Cosmin Georgescu (ClusterPower), Valentin Stănescu (Dell) și Mihai Manole (Tema Energy). Acesta a subliniat provocările și modalitatea prin care institutul pe care îl conduce și-a propus să le depășească.

Printre temele de discuție ale evenimentului s-au numărat și „Cogenerarea ca soluție pentru scăderea preturilor la energie”, „DC as a Service, HPC as a Service, AI as a Service. Se orientează piața locală către servicii cu valoare adaugată mai mare?”, „Centrele de Date ca operatori de servicii esențiale”, „Valoarea Centrelor de Date pentru societatea contemporană”, „Cluster Power, primul Hyperscale Data Center din Romania (Case study)”, „Cât de necesară este prelungirea ciclurilor de refresh tehnologic”, „Tendințe în arhitectura și construcția Centrelor de date”, „Sustenabilitate si surse de energie verde. Cum se aliniază piața locală la normele europene de reducere a amprentei de carbon”.

DataCenter Forum 2022 a fost organizat de către Tema-Energy și a reunit cei mai relevanți furnizori din domeniu, combinând spațiul expozițional (900 mp) cu workshopurile și prezentările tematice.

Evenimente recente

Listă completă
participare-forum-de-cooperare.jpeg

Participarea ICI București la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud - România

Astăzi, 29 noiembrie 2022, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud – România, care s-a desfășurat la București.

conferinta-17.jpeg

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online. Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

global-cybersecurity-forum-participare.jpeg

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită. Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu [...]