africa-day.jpeg
ICI București

ICI București s-a alăturat celebrării Zilei Africii 2023

ICI București a participat ieri, 25 mai 2023, la prestigioasa sărbătoare a Zilei Africii 2023. Evenimentul a fost organizat de Grupul Ambasadorilor Africani și Șefii Misiunilor Diplomatice Africane acreditate în România, alături de consulii onorifici ai țărilor africane. Invitația a fost adresată de Excelența Sa, doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Decanul Grupului African și Ambasadorul Republicii Tunisia.

Ziua Africii, celebrată anual pe 25 mai, comemorează înființarea Organizației Unității Africane (OUA), cunoscută astăzi sub denumirea de Uniunea Africană (UA). Sărbătoarea reprezintă o oportunitate de a promova unitatea africană, diversitatea și moștenirea culturală a continentului.

ICI București a acceptat cu entuziasm invitația de a participa la acest eveniment semnificativ. Participarea a oferit o platformă pentru a interacționa cu stimați ambasadori africani, șefi de misiuni diplomatice și consuli onorifici, subliniind devotamentul institutului față de progresele tehnologice și inovație.

Ziua Africii 2023 a oferit o oportunitate excelentă pentru ICI București de a explora căi de colaborare viitoare cu națiunile africane. Prin participarea la acest eveniment, institutul și-a reafirmat angajamentul față de partajarea cunoștințelor, consolidarea capacităților și promovarea progreselor tehnologice.

ICI București le mulțumește Excelenței Sale, doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, și comunității diplomatice africane pentru invitație. Institutul rămâne dedicat promovării cercetării și dezvoltării în domeniul informaticii, contribuind la progresul societății informaționale.