regional-responses-to-covid-crises.jpeg
ICI București

ICI București organizează workshop-ul și seminarul interregional “Regional responses to COVID-19 crisis on Home Care ICT sector”

În perioada 20-21 septembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, organizează, la București, workshop-ul și seminarul interregional “Regional responses to COVID-19 crisis on Home Care ICT sector” în cadrul proiectului Interreg Europe HoCare.

Evenimentul urmărește realizarea unui schimb de experiență între reprezentanții tuturor partenerilor din proiect și a invitaților acestora. Vor fi prezentate rapoartele regionale realizate pe parcursul derulării proiectului. Totodată, vor fi evidențiate bune practici care au vizat modul în care criza COVID-19 a avut impact asupra îngrijirii la domiciliu, asupra măsurilor posibile de a face față și pentru recuperarea din criză, precum și cu privire la modul în care politicile de dezvoltare regională pot fi îmbunătățite pentru o mai bună confruntare și o recuperare mai rapidă din această situație fără precedent.

La eveniment vor fi prezenți participanți din alte 7 țări: Cipru, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Ungaria, Portugalia și Cehia.

ICI București este partener în cadrul proiectului INTERREG EUROPE ”Delivery of innovative solutions for Home Care by strengthening quadruple-helix cooperation in regional innovations chains -HoCare” (Furnizarea de soluții inovative pentru îngrijirea la domiciliu prin consolidarea cooperării bazată pe elicoida cvadruplă in lanțurile regionale de inovare– HoCare). Extensia proiectului HoCare în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022 a fost obținută în cadrul celui de-al 5-lea apel de propuneri al INTERREG EUROPE pentru a mapa răspunsul politicilor regionale/naționale la impactul crizei COVID-19 în tematica proiectului.