eurocc-2.jpeg
ICI București

ICI București organizează evenimentul „Accelerating HPC uptaking in Romania: Unveiling Phase 2 of EuroCC”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București, prin intermediul programului european EuroHPC JU, desfășoară în prezent proiectul "Competence Centres in the Framework of EuroHPC" (https://www.eurocc-access.eu/the-projects/), ce are ca scop înființarea unui Centru Național de Competențe în HPC (High Performance Computing – Infrastructură de Calcul de Înaltă Performanță) și creșterea vizibilității și utilizării la nivel național al tehnologiei HPC. ). În cadrul proiectului european, prin acest centru, se creează o rețea de competențe în HPC care va funcționa ca interfață pentru a facilita accesul la resurse și capacități în acest domeniu, atât din România, cât și din Europa (prin rețeaua EuroCC).

În acest context, ne face plăcere să vă invităm la următorul nostru webinar*, „Accelerating HPC uptaking in Romania: Unveiling Phase 2 of EuroCC”, care va avea loc pe 21 iunie 2023, între orele 14:00-15:30. Pregătim un eveniment inovator în care experți de top și pasionați de HPC vor discuta despre cele mai recente progrese în HPC și impactul acestuia asupra viitorului României.

Agenda evenimentului acoperă o gamă largă de subiecte, dintre care: proiectul EUROCC 2 și RONCC, rezultatele și poveștile de succes ale EUROCC 1, infrastructura HPC în România și apelul deschis HPC pe care îl vom lansa. Prin participarea la acest webinar, veți dobândi cunoștințe valoroase de la experții din industrie, veți afla despre realizările din Faza 1 a proiectului EUROCC și veți descoperi oportunități de finanțare și parteneriat disponibile în domeniul HPC în Faza 2.

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați folosind următorul link: https://form.jotform.com/220201831822038.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Echipa Centrului Național de Competență HPC poate fi contactată la adresa de email: roncc@ici.ro sau pe rețelele de socializare Facebook și LinkedIn. De asemenea, puteți găsi mai multe detalii, știri și evenimente pe site-ul oficial: https://roncc.ro/.

*Evenimentul se va desfășura în limba română