smart-cities-conference.jpeg
ICI București

ICI București a prezentat o lucrare științifică la Smart Cities International Conference

În perioada 7-8 decembrie 2023, ICI București a participat la cea de a 11-a ediție a Smart Cities International Conference, organizată de Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În acest context, reprezentanții institutului au prezentat lucrarea „Hyperconnected Horizons: Decoding the Digital Sovereignty of European Smart Cities” în panelul Smart Governance & Technology, lucrare care se concentrează pe intersecția dintre politicile de guvernanță și progresele tehnologice în contextul orașelor inteligente, ținând cont, totodată, de conceptele orașe inteligente și suveranitate digitală în peisajul european. Analiza contribuie la discursul academic prin încurajarea unui dialog critic privind inovația tehnologică, guvernarea și dezvoltarea urbană în contextul european contemporan.

La conferință au participat factori de decizie politică, cadre universitare, cercetători și studenți. Această ediție aniversară s-a axat pe studii longitudinale ale reformelor digitale, la nivel local și global, iar principalele teme dezbătute au fost: e-guvernare, e-democrație, inovare socială, planificare și dezvoltare urbană.