participare-forum-ici.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Romania - Israel Homeland & Cyber Security Forum

Astăzi, 19 septembrie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la cea de a cincea ediție a evenimentului „ Romania - Israel Homeland & Cyber Security Forum”, organizat la București de Ambasada Israelului în România, Misiunea Economică a Israelului în România și Institutul Israelian de Export.

„Lumea este din ce în ce mai interconectată, iar amenințările cibernetice se află într-o continuă evoluție. Astfel, capacitatea noastră de a răspunde acestor amenințări trebuie să fie la fel de dinamică și adaptabilă. ICI București a dezvoltat soluții inovatoare și abordări colaborative care pot consolida securitatea cibernetică la nivel național și internațional. Am convingerea că, împreună, Israel și România pot oferi oportunități semnificative de a face față provocărilor cibernetice din secolul XXI.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Printre distinșii participanți, au fost Bogdan Ivan, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, și E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, care au adus contribuții valoroase la discuții, punând în lumină perspective unice asupra modului în care se poate face față provocărilor cibernetice într-un mod colaborativ și eficient.

Evenimentul a reprezentat o platformă unică pentru dialogul şi colaborarea dintre specialiştii români şi israelieni din domeniul securităţii și a adus împreună companii care au prezentat tehnologii avansate în domeniul securităţii: protecţie Scada, OT Security, Analytics, Sigint, Webint, Training platforms, Cyberthreat Intelligence platforms, echipamente pentru interceptări şi bruiaj, soluţii avansate de investigaţii, soluţii de recunoaştere facială și soluţii de securitate fizică.