bb56c0b8-b845-4b5e-9c82-e78b667ff61a.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Moldova Cybersecurity Forum 2024

Vineri, 9 februarie 2024, ICI București a participat la Moldova Cybersecurity Forum 2024, desfășurat la Chișinău. Evenimentul a reprezentat o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din Republica Moldova și din străinătate, la care au participat peste 500 de persoane - experți, oficiali și toți cei interesați de securitatea cibernetică.

„Participarea noastră la acest forum ne-a oferit posibilitatea de a împărtăși experiențele și expertiza noastră în domeniul securității cibernetice, consolidând parteneriatele strategice cu instituții și organizații-cheie de peste Prut și din alte țări. Continuăm colaborarea strânsă și schimbul de bune practici cu specialiștii în domeniu, în vederea consolidării infrastructurii și capacităților de apărare cibernetică.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Forumul a cuprins sesiuni de discuții, prezentări ale speakerilor internaționali și sesiuni interactive de networking. Printre subiectele abordate se numără amenințările cibernetice regionale, elaborarea strategiilor de securitate cibernetică sau asigurarea infrastructurii critice pentru o securitate cibernetică rezilientă. Totodată, a fost lansată Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, instituții care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării sub egida prim-ministrului Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul USAID și Ambasadelor Suediei și Marii Britanii la Chișinău, precum și EU Partnership Mission și e-Governance Academy.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.