bb56c0b8-b845-4b5e-9c82-e78b667ff61a.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Moldova Cybersecurity Forum 2024

Vineri, 9 februarie 2024, ICI București a participat la Moldova Cybersecurity Forum 2024, desfășurat la Chișinău. Evenimentul a reprezentat o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din Republica Moldova și din străinătate, la care au participat peste 500 de persoane - experți, oficiali și toți cei interesați de securitatea cibernetică.

„Participarea noastră la acest forum ne-a oferit posibilitatea de a împărtăși experiențele și expertiza noastră în domeniul securității cibernetice, consolidând parteneriatele strategice cu instituții și organizații-cheie de peste Prut și din alte țări. Continuăm colaborarea strânsă și schimbul de bune practici cu specialiștii în domeniu, în vederea consolidării infrastructurii și capacităților de apărare cibernetică.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Forumul a cuprins sesiuni de discuții, prezentări ale speakerilor internaționali și sesiuni interactive de networking. Printre subiectele abordate se numără amenințările cibernetice regionale, elaborarea strategiilor de securitate cibernetică sau asigurarea infrastructurii critice pentru o securitate cibernetică rezilientă. Totodată, a fost lansată Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, instituții care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării sub egida prim-ministrului Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul USAID și Ambasadelor Suediei și Marii Britanii la Chișinău, precum și EU Partnership Mission și e-Governance Academy.