participare-forum-economic.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Forumul Economic

În perioada de 5-7 septembrie 2023, ICI București a participat, în Polonia, la cea de-a 32a ediția a Forumului Economic organizat anual de către Fundația Institutul pentru Studii Estice din Polonia. Evenimentul se desfășoară anual și este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa Centrală și de Est, atrăgând de peste 30 de ani participanți din peste 60 de țări.

Ediţia din acest an s-a axat pe tema "Noi valori pentru vechiul continent - Europa în pragul schimbării" și s-a bucurat de participarea a 4.000 de invitați din Europa, America de Nord şi Asia, de la delegați ai guvernelor, la reprezentanți mediului de afaceri, științei și culturii.

Subiectele dezbătute au avut în vedere consecințele evenimentelor recente asupra Europei – crizele recente ale pandemiei COVID-19, ale climei și ale aprovizionării cu energie și alimente, evidențiind vulnerabilitatea Europei în sectoare care sunt esențiale pentru viitorul său. Forumul a adresat, totodată, fundațiile pe care se construieşte economia digitală, precum tehnologia cloud și noile tehnologii din domeniul energiei.

În cadrul acestui eveniment a fost lansată o nouă ediție a Raportului Școlii de Economie din Warsaw și a Forumului Economic, un studiu comprehensiv asupra problemelor cu care se confruntă regiunea Europei Centrale și de Est.

Participarea ICI București cu rol de vorbitor și de moderator în paneluri de specialitate a evidențiat expertiza institutului în domeniul tehnologiilor digitale și a politicilor europene asociate.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.