participare-forum-economic.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Forumul Economic

În perioada de 5-7 septembrie 2023, ICI București a participat, în Polonia, la cea de-a 32a ediția a Forumului Economic organizat anual de către Fundația Institutul pentru Studii Estice din Polonia. Evenimentul se desfășoară anual și este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa Centrală și de Est, atrăgând de peste 30 de ani participanți din peste 60 de țări.

Ediţia din acest an s-a axat pe tema "Noi valori pentru vechiul continent - Europa în pragul schimbării" și s-a bucurat de participarea a 4.000 de invitați din Europa, America de Nord şi Asia, de la delegați ai guvernelor, la reprezentanți mediului de afaceri, științei și culturii.

Subiectele dezbătute au avut în vedere consecințele evenimentelor recente asupra Europei – crizele recente ale pandemiei COVID-19, ale climei și ale aprovizionării cu energie și alimente, evidențiind vulnerabilitatea Europei în sectoare care sunt esențiale pentru viitorul său. Forumul a adresat, totodată, fundațiile pe care se construieşte economia digitală, precum tehnologia cloud și noile tehnologii din domeniul energiei.

În cadrul acestui eveniment a fost lansată o nouă ediție a Raportului Școlii de Economie din Warsaw și a Forumului Economic, un studiu comprehensiv asupra problemelor cu care se confruntă regiunea Europei Centrale și de Est.

Participarea ICI București cu rol de vorbitor și de moderator în paneluri de specialitate a evidențiat expertiza institutului în domeniul tehnologiilor digitale și a politicilor europene asociate.