participare-cybercon.jpeg
ICI București

ICI București a participat la deschiderea CyberCon România

Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a participat la deschiderea CyberCon România, ieri, 22 mai 2023, la Cercul Militar Naţional, discutând despre cele mai recente tendințe, provocări și direcții viitoare în domeniul securității cibernetice.

Moderatorul discuțiilor din participanții la panel – Antonio Dan-Șuteu, Prorector al Universității Naţionale. de Apărare "Carol I", Cătălin Andruș, Prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Emanuela Mihaela Savu, Director General al Institutului Bancar Român și Cătălin Câmpeanu, Director Adjunct al Institutului de Studii Financiare - a fost Mihai Sebe, Șef Serviciu la Institutul European din România.

Discuțiile au abordat cele mai presante tendințe de securitate cibernetică, subliniind importanța tot mai mare a inteligenței artificiale și a învățării automate în apărarea împotriva atacurilor sofisticate. Directorul ICI București a subliniat nevoia urgentă de inovare și investiții continue în aceste domenii, recunoscând potențialul lor de a consolida măsurile de securitate cibernetică.

„Securitatea cibernetică nu este doar o provocare tehnică; este obligație presantă care se extinde dincolo de interesele individuale, având un impact imens asupra bunăstării și funcționării societății în ansamblu”, a spus directorul general al ICI București. „Într-un mediu digital aflat în continuă expansiune, trebuie să rămânem vigilenți, adaptabili și inovatori. Împreună, avem puterea de a construi un ecosistem cibernetic sigur și rezistent de care să beneficiem cu toții.”

Adrian-Victor Vevera a subliniat planurile ambițioase ale ICI București, care se angajează să exploreze abordări noi, să colaboreze cu parteneri din industrie și să formeze o nouă generație de profesioniști în securitate cibernetică. Încurajând cooperarea interdisciplinară și îmbrățișând tehnologii de ultimă oră, Institutul își propune să abordeze direct amenințările emergente și să contribuie la viitorul securității cibernetice.

Conferința CyberCon România 2023 este organizată de Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC) și are loc în perioada 22-27 mai 2023. Temele zilei de 24 mai 2023, când ICI București va fi gazdă, sunt diplomație cibernetică și protecția infrastructurii critice, sesiunea adresându-se specialiștilor în aceste domenii.

CyberCon România își propune să crească gradul de conștientizare cibernetică, să reprezinte o expresie a culturii securității cibernetice și să împărtășească cele mai bune practici în combaterea criminalității cibernetice.

Partenerii instituționali ai evenimentului sunt: Ambasada Statelor Unite ale Americii în București, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Centrul Național Cyberint, Poliția Română, Euro-Atlantic Resilience Centre, Institutul National al Magistraturii, Institutul Bancar Român, Institutul European din România, Institutul de Studii Financiare, Universitatea Națională de Apărare "Carol I, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Politehnica din București, Camera de Comerț România-Israel și Camera de Comerţ Româno-Britanică.

Puteți afla mai multe informații accesând : https://cybercon.ro/registration/