participare-even.jpeg
ICI București

ICI București a participat la conferința AGERPRES 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la conferința „AGERPRES 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan”, organizată de Agenția Națională de Presă AGERPRES cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înființarea primei agenții de presă române. Evenimentul a avut loc miercuri, 27 martie 2024, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București.

În acest context, institutul transmite sincere felicitări AGERPRES cu ocazia aniversării, apreciind profesionalismul, dedicarea și rigoarea echipei care, prin munca sa zilnică, oferă o imagine fidelă a realității din România și din lume. Agenția oferă o voce credibilă și de încredere, contribuind la combaterea dezinformării și la promovarea unei culturi a dialogului și a dezbaterii argumentate.

ICI Bucureşti şi AGERPRES desfășoară proiecte în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice, având ca obiectiv central explorarea modalităţilor în care tehnologiile distributive blockchain şi activele crypto (NFT) pot deveni instrumente esenţiale pentru distribuirea de ştiri şi informaţii în era noilor tehnologii.

Conferința AGERPRES 135 a reprezentat o ocazie excelentă de a reflecta asupra evoluției jurnalismului de-a lungul timpului și de a explora modul în care AI poate contribui la îmbunătățirea practicilor jurnalistice. Evenimentul a reunit profesioniști din media, academicieni, reprezentanți ai guvernului și experți în domeniul digital pentru a explora tendințele actuale și viitoare ale jurnalismului în era digitală.