participare-curs-ici.jpeg
ICI București

ICI București a contribuit la cursul „Disaster Relief in CSDP Context”

ICI București a contribuit la cursul „Disaster Relief in CSDP Context”, organizat în marja celei de-a 15-a aniversări a înființării Colegiul Național de Afaceri Interne (CNAI) din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Acesta a fost organizat de CNAI sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC), în cooperare cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) al Ministerului Afacerilor Interne din România, Centrul de Excelență în Managementul Crizelor și Răspuns la Dezastre (CMDR-COE) Sofia și Institutul Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria.

Contribuția ICI București a fost în panelul „Building resilience. Critical infrastructure protection, cyber security”, unde a fost abordată una dintre cele mai critice provocări cu care se confruntă societatea noastră – protejarea infrastructurilor noastre critice și a activelor digitale în fața dezastrelor și amenințărilor cibernetice.

Cursul s-a axat pe țările din Parteneriatul Estic, oferind cunoștințe privind impactul dezastrelor provocate de om, naturale și climatice asupra securității europene în contextul PSAC, informații despre structurile instituționale, mecanismele și instrumentele UE utilizate în activitățile de ajutorare în caz de dezastre, de salvare și umanitare.