Imagine WhatsApp 2024-05-15 la 09.19.27_9eb45733.jpg
ICI București

ICI București prezent la lansarea proiectului „România Cunoașterii”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la lansarea proiectului „România Cunoașterii”, care a avut loc marți, 14 mai 2024, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București. Acest proiect de amploare națională este inițiat de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Proiectul „România Cunoașterii” are ca scop principal dezvoltarea României prin educație, știință, cercetare și tehnologie, esențiale pentru progresul economic și social. Acesta își propune să stabilească un forum național de dezbatere și un think-tank care să aducă împreună personalități remarcabile din diverse domenii, atât din țară, cât și din străinătate. Participanții includ oameni de știință, cercetători, academicieni, experți, decidenți politici și specialiști, toți colaborând pentru a găsi soluții durabile pentru dezvoltarea României.

„Ne bucurăm să facem parte din inițiativa „România Cunoașterii”. Această platformă ne permite să colaborăm cu experți de top și să contribuim la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României.”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Temele abordate în cadrul proiectului includ educația, cercetarea și inovarea, comunicațiile, tehnologia informațiilor și inteligența artificială, dezvoltarea durabilă și reindustrializarea, agricultură ecologică și de performanță, sănătatea, cultură, civilizație și spiritualitate, energie și resurse minerale, resurse umane și politici sociale, ecologie, mediu și schimbări climatice și apărare, ordine publică și siguranță națională

Fiecare domeniu va fi organizat în paneluri conduse de experți de renume, care vor forma „grupuri de analiză și reflecție” ce se vor reuni periodic pentru a discuta și dezvolta idei și soluții. Aceste grupuri de lucru sunt deschise specialiștilor din academii, universități, instituții publice și Parlamentul României.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.