image0-1.jpeg
ICI București

ICI București este reprezentat la conferința internațională „Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”

În perioada 14-15 mai 2024, ICI București este reprezentat de Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, la conferința internațională „Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Protecție Internă. Evenimentul se desfășoară sub egida eforturilor Uniunii Europene de consolidare a rezilienței statelor membre și a instituțiilor europene în fața ingerințelor externe asupra proceselor electorale.

În contextul dinamicii geopolitice actuale, scrutinelor electorale de anul acesta le revine un rol central, evaluările indicând o probabilitate crescută a amplificării interferențelor informaționale din partea actorilor statali ostili. Astfel, conferința vizează creșterea nivelului de conștientizare atât la nivelul structurilor MAI și al celorlalte autorități publice responsabile de organizarea și derularea proceselor electorale, cât și la nivelul societății civile, cu privire la vulnerabilitățile, riscurile și amenințările generate de interferențele informaționale străine.

La eveniment participă oficiali din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS European External Action Service), Centrului de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride (Hybrid CoE), Diviziei de Diplomație Publică a NATO (PUBLIC DIPLOMACY DIVISION), VIGINUM – serviciul tehnic și operațional din cadrul Republicii Franceze cu atribuții pentru asigurarea protecției împotriva ingerințelor străine, RESIST (UK) – Oficiul Prim-ministrului Guvernului Marii Britanii UK cu atribuții pe comunicare strategică, reprezentanți ai mediului academic și societății civile, precum și experți din structurile ce activează în domeniul securității naționale.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.