image0.jpeg
ICI București

ICI București a susținut un seminar introductiv în domeniul Inteligenței Artificiale la Chișinău

În perioada 27-28 martie 2024, ICI București a susținut un seminar introductiv în domeniul inteligenței artificiale la Chișinău, destinat corpului diplomatic al MAE, dar și altor funcționari publici din cadrul structurilor guvernamentale ale Republicii Moldova.

Evenimentul a fost organizat la sediul MAE al Republicii Moldova în colaborare cu Institutul Diplomatic din Republica Moldova și a avut ca scop familiarizarea participanților cu conceptele fundamentale ale AI, precum și cu principalele sale aplicații în diverse domenii, biomedical, educație, transport, agricultură, financiar, știință, militar, diplomație, adăugând exemple reprezentative.

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a declarat: „Suntem încântați să aducem expertiza noastră în domeniul AI la Chișinău și să contribuim la creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a acestei tehnologii transformative. Sperăm că acest seminar va fi un prim pas important în colaborarea dintre România și Republica Moldova în domeniul AI, cu scopul de a valorifica potențialul său pentru dezvoltarea ambelor țări.”

Seminarul a fost susținut de o echipă de experți ai ICI București, care au prezentat o serie de prelegeri și workshop-uri interactive. Participanții au avut ocazia să exploreze diverse aspecte ale AI, de la principiile de bază ale învățării automate la impactul social și etic al acestei tehnologii.