IMG_6305.jpeg
ICI București

ICI București a participat la reuniunea managementului Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate la Dublin, în Irlanda

ICI București a participat la reuniunea managementului Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate (CF SEDSS) la Dublin, în Irlanda, desfășurată în perioada 16-17 mai 2024. Scopul reuniunii a fost de a soluționa colectiv feedback-ul primit de la Comisia Europeană privind livrabilele finalizate de către cele patru grupuri de lucru, și de a fi informați cu privire la planificarea Agenției Europene de Apărare (EDA) și a Agenției Europene Executive pentru Climat, Infrastructură și Inovare (CINEA) pentru Faza IV a Forumului CF SEDSS.

ICI București asistă EDA privind organizarea în perioada 30-31 mai 2024 a unui workshop care se axează pe regiunea Marea Neagră în cadrul proiectului SYMBIOSIS de explorare a intersecției dintre energiile regenerabile offshore și apărare, inclusiv din perspectivă cibernetică.

ICI București este implicat în CF SEDSS al EDA din 2017, iar un reprezentant ICI București moderează Grupul de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie încă din anul 2019. Scopul Forumului este de a reuni reprezentanți ai MApN-urilor europene, experți din zona academică, experți ai instituțiilor europene și din zona privată pentru a propune idei de proiecte, a dezvolta studii și a întocmi documente de referință pentru Comisia Europeană. A crescut, astfel, gradul de recunoaștere a expertizei ICI București în domeniul apărării, al energiei și al infrastructurilor critice.