IMG_6063.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Newsweek IT&C Summit 2024

Astăzi, 13 mai 2024, Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a participat în calitate de vorbitor la cea de-a VII-a ediție a Newsweek IT&C Summit 2024. Evenimentul a fost organizat de Newsweek România, având ca temă „Reziliența în Securitatea Cibernetică - Abordări și soluții pentru un mediu digital sigur”.

În cadrul primului panel, directorul general ICI București a abordat subiecte precum identificarea și evaluarea riscurilor, măsuri de securitate, răspuns la incidente, recuperare de date, educarea angajaților și utilizatorilor cu privire la riscurile și practicile de securitate cibernetică. „În era digitală, securitatea cibernetică nu poate fi tratată ca un aspect secundar. Este imperativ să adoptăm abordări proactive în identificarea și gestionarea riscurilor, să implementăm măsuri solide de securitate și să ne pregătim adecvat pentru a face față incidentelor. Prin colaborarea între instituții, sector privat și utilizatori, putem construi un mediu digital sigur și rezilient.” a susținut Adrian-Victor Vevera.

Summit-ul a reprezentat o platformă pentru a analiza și dezbate tendințele și schimbările din industria IT & C din România, oferindu-le participanților o privire de ansamblu asupra direcțiilor de dezvoltare și inovație în acest sector cheie al economiei.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.