411455268_295670576782803_6114794295211431162_n.jpg
ICI București

ICI București a participat la Hackatonul regional (Moldova-România) de robotică

Vineri, 15 decembrie 2023, ICI București a participat la Hackatonul regional (Moldova-România) de robotică, organizat la Chișinău, în marja parteneriatelor pe care institutul le are cu NEXTLAB.TECH România și Digital Flower, doi dintre organizatorii ROBOHackatonului. 

Evenimentul a reprezentat un bun prilej de a dezvolta un parteneriat în domeniul programelor de pregătire menite să formeze competențe și să dezvolte aptitudini necesare în contextul digitalizării și amenințărilor cibernetice între ICI București și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (UPS Ion Creangă), co-organizator al hackatonului. 

„Ne face plăcere să ne aflăm aici, alături de colegii de la NextLab, cu care am pornit acest drum de a extinde ROBOhackatonul. Primul pas l-am făcut în urmă cu șase luni în Serbia, așadar, este o mare bucurie să fim astăzi în Moldova. Observ că interesul față de tehnologie, față de robotică este crescut, așadar, din partea noastră, aveți toată deschiderea pentru sprijin pe această componentă de educație, facilitând adaptarea sistemului de învățământ la cerințele erei digitale.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti. 

O echipă de elevi din licee din Moldova, au construit și programat roboți, fiind ghidați de un asistent de învățare virtual, dar și de membri ai echipei NEXTLAB.TECH România, reprezentată de Răzvan Bologa. La eveniment au participat Alexandra Barbăneagră, Rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Republica Moldova. Victoria Belous, Director al Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, Republica Moldova și Ana Bulat-Guzun, Asociația „Digital Flower”, Vicepreședinte pe educație digitală, Republica Moldova.