Bucharest Business Leaders.jpg
ICI București

ICI București a participat la două sesiuni Bucharest Leaders' Summit

Vineri, 19 aprilie 2024, și luni, 22 aprilie 2024, ICI București a participat la două sesiuni din cadrul Bucharest Leaders' Summit, eveniment organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Media Group MediaUno și Institutul Național de Statistică. Subiectele abordate au fost „Conectăm viitorul: Digitalizarea și securitatea cibernetică a României” și „Orizonturi noi: Catalizarea progresului prin cercetare și inovare”.

Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a afirmat: „Participarea noastră la Bucharest Leaders' Summit reprezintă o oportunitate de a contribui la dezbaterile despre viitorul digital al României și despre rolul cercetării și inovării în progresul societății noastre. Ne-am bucurat să împărtășim perspective și să colaborăm cu alte entități din domeniul public și privat pentru a identifica soluții și strategii comune în aceste domenii vitale pentru dezvoltarea țării noastre.”

Tema sub care se desfășoară grupuri de lucru în perioada 3-26 aprilie este „Licence for a better world", cu scopul de a redefini paradigmele de leadership și inovație globală. ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” se angajează să acopere un spectru larg de subiecte, stimulând dezbateri de înalt nivel și explorând o varietate de domenii de interes național și global: de la securitate, diplomație, și relații internaționale, la energie, agricultură, digitalizare și securitate cibernetică, finanțe și bănci, educație, cercetare, inovare, sănătate, demografie, transport, construcții și până la egalitatea de gen.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.