cyber diplomacy conference.jpeg
ICI București

ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice

Astăzi, 17 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică – ICI București, prin Centrul său de Diplomație Cibernetică, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice - „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”.

Evenimentul a avut forma unui forum de discuții la nivel înalt, acoperind starea actuală și tendințele digitalizării globale, precum și riscurile și provocările existente în spațiul cibernetic. Participanți la această conferință au fost lideri și factori de decizie din mediul academic, sectorul public și privat, precum și experți în securitate, cu reprezentarea a peste 35 țări.

Agenda conferinței a cuprins subiecte de actualitate, precum: „Digitalizarea globală – oportunități și riscuri. Nevoia de diplomație cibernetică”, „Securitate cibernetică – O abordare multistakeholder”, „Riscuri de securitate în spațiul cibernetic. Amenințări și interferențe hibride”, „Tehnologii emergente: instrumente pentru progres sau perturbare?”, „Importanța capitalului uman și consolidarea capacităților” și „Încrederea și securitatea în spațiul cibernetic. Cooperare globală”.

Prin intermediul acestui eveniment, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică a mai făcut un pas semnificativ în direcția unei mai bune integrări în spațiul internațional de cercetare și dezvoltare a societății informaționale, scopul conferinței fiind de a facilita cooperarea regională și internațională prin diplomație cibernetică.

Evenimente recente

Listă completă
participare-forum-de-cooperare.jpeg

Participarea ICI București la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud - România

Astăzi, 29 noiembrie 2022, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul de Cooperare a Guvernării Digitale Coreea de Sud – România, care s-a desfășurat la București.

conferinta-17.jpeg

ICI București organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2022

Astăzi, 25 noiembrie 2022, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) organizează ediția cu numărul 20 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual în format hibrid, în București, și online. Reprezentanți importanți ai educației românești se reunesc astăzi sub auspiciile acestui un eveniment academic cu tradiție care are loc concomitent cu International Conference on Virtual Learning – ICVL, unde sunt invitați și participanți din alte țări.

global-cybersecurity-forum-participare.jpeg

ICI București participă la Global Cybersecurity Forum, în Arabia Saudită

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) participă, în perioada 9-10 noiembrie 2022, la Global Cybersecurity Forum cu tema „Rethinking the Global Cyber Order”, în Riad, Arabia Saudită. Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, a fost invitat să participe la dezbaterea pe tema competiției: Fierce Competition - The Battle Over Cyber Talent and the Driving Forces of Talent Concentration, împreună cu [...]