cyber diplomacy course photo.jpeg
ICI București

ICI București a organizat cursul de diplomație cibernetică „Cyber Diplomacy Basic Course”

În perioada 18-20 mai 2022, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București, prin Centrul de Diplomație Cibernetică, a organizat, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare, cursul de diplomație cibernetică „Cyber Diplomacy Basic Course”.

Acest curs a oferit o perspectivă asupra provocărilor din domeniu, de la guvernanța internetului până la securitatea cibernetică, abordând principiile și pilonii de bază ai diplomației aplicate în spațiul cibernetic.

Lectorii au fost lideri și factori de decizie din mediul academic, sectorul public și privat, precum și experți în securitate, care au prezentat cursanților cele mai recente evoluții în domeniul diplomației cibernetice, demonstrând astfel necesitatea dobândirii competențelor necesare pentru a evalua și a răspunde în timp util la riscurile ce pot apărea.

Printre subiectele abordate, s-au regăsit proliferarea componentelor cibernetice la nivelul economiei globale, sursele de transformare ale noilor tehnologii, subdomenii ale diplomației cibernetice, precum și starea actuală, la nivel global, a diplomației cibernetice.

Pe parcursul celor trei zile, participanții au dobândit abilități pentru a înțelege mai bine instrumentele digitale pentru atingerea obiectivelor diplomatice

Context :

Centrul de Cyber Diplomacy – ICI București reprezintă o inițiativă unică în spațiul românesc, ce are ca scop principal extinderea cooperării și cercetării către zona diplomatică, ce completează în mod necesar dezvoltările tehnologice, economice și sociale din mediul cibernetic. Centrul cooperează cu ministerele și autoritățile cu responsabilități atât în domeniul diplomației, cât și al securității cibernetice.