ici-ev.jpeg
ICI București

Directorul General al ICI București, Adrian-Victor Vevera, a participat la evenimentul „TELECOM. Inovație și Evoluție continuă”

ICI București a fost reprezentat de Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului, la evenimentul „TELECOM. Inovație și Evoluție continuă”, organizat de FinMedia și revista Piața Financiara. Evenimentul a avut loc astăzi, 30 mai 2024, și a reunit numeroși experți și lideri din industria telecomunicațiilor.

Evenimentul a fost dedicat explorării dinamicii și expansiunii continue a sectorului telecom din România, fiind structurat într-o serie de dezbateri interactive și sesiuni informative. În cadrul acestora, Adrian-Victor Vevera a contribuit cu perspective valoroase privind inovația și evoluția tehnologică în domeniul telecomunicațiilor: „ În cadrul ICI București, Departamentul de Comunicații, Aplicații și Sisteme Digitale, responsabil de testarea rețelelor 5G, a demonstrat că aceste rețele permit transferul de date la viteze mult mai mari, ceea ce duce la un volum crescut de date transmis într-un timp mult mai scurt. Alte departamente care utilizează tehnologia 5G și care pot participa în proiecte naționale și internaționale în acest domeniu sunt Departamentul de Transformare Digitală și Guvernanță, împreună cu Departamentul Ingineria Software și a Sistemelor Complexe. Această tehnologie avansată este esențială pentru transmiterea datelor de tip big data, contribuind astfel la progresul și eficiența în diverse sectoare critice, precum sănătatea și transporturile. Utilizarea 5G în aceste domenii nu doar că îmbunătățește viteza și capacitatea de transmitere a datelor, dar deschide noi oportunități pentru inovare și dezvoltare, sprijinind astfel creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții.”

Printre principalele subiecte discutate s-au numărat analiza performanțelor sectorului telecom la finalul anului 2023, tendințele și provocările majore din 2024, impactul modificărilor legislative asupra pieței de telecom, stadiul și obstacolele în implementarea tehnologiei 5G în România, dezvoltările tehnologice recente și securitatea rețelelor, sprijinul guvernamental pentru sectorul telecom – finanțare și proiecte pilot, rolul operatorilor de turnuri în accelerarea dezvoltării pieței, aplicațiile inovatoare și poveștile de succes în utilizarea noilor tehnologii, inclusiv AI în 5G.

Participanții au beneficiat de discuții interactive și prezentări din partea unor speakeri de renume. Întregul eveniment va fi reflectat într-un amplu material dedicat în numărul din iunie 2024 al revistei „Piața Financiară”.