ici-event-automotive.jpeg
ICI București

Directorul General al ICI București a participat la Automotive R&D Power Breakfast

Adrian-Victor Vevera, Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la cea de-a cincea ediție a conferinței Automotive R&D Power Breakfast, organizată de The Diplomat-Bucharest & Automotive Today.

Adrian-Victor Vevera a subliniat necesitatea colaborării între cercetători, autorități și companii pentru a dezvolta soluții sustenabile și inovatoare în industria auto: „Mașinile moderne sunt tot mai integrate cu software și componente digitale avansate, iar noi, la ICI București, ne implicăm activ în dezvoltarea și securizarea acestor tehnologii. Vehiculele autonome și electrice, dotate cu multiple conexiuni la internet, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice de la distanță. În contextul unui spectru extins de posibile atacuri în sectorul automotive, ne concentrăm pe identificarea și prevenirea acestor amenințări. În acest sens, dezvoltăm aplicații interne și ne dorim să fim parteneri de încredere ai industriei. Prezența noastră la acest eveniment subliniază disponibilitatea și deschiderea noastră către colaborare.”

Conferința a reunit profesioniști și cercetători pentru a explora inovațiile recente și a forma parteneriate strategice în industria auto. Evenimentul a inclus prezentări și sesiuni de discuții pe teme esențiale precum finanțarea R&D, vehiculele definite prin software, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și provocări de securitate cibernetică. Automotive R&D Power Breakfast a oferit o platformă pentru schimbul de cunoștințe și formarea de parteneriate strategice, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto.