poza vv CyberTech.png
ICI București

Adrian Victor Vevera, ICI București, a discutat despre impactul Tehnologiei Blockchain la Conferința Internațională CyberTech 2021

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a fost reprezentat de către domnul Adrian Victor Vevera, Director General, la Conferința Internațională CyberTech 2021, organizată în Israel.

În contextul accelerării procesului de digitalizare, în cadrul evenimentului desfășurat online, au fost dezbătute subiecte variate, de la noile riscuri cibernetice la care sunt expuse organizațiile ce își transferă activitatea în mediul online până la moduri în care guvernele, mediul de afaceri și cel financiar își pot proteja datele și infrastructurile cibernetice.

„Chiar dacă cryptomonedele au devenit cele mai populare, acestea reprezintă o mică parte a Tehnologiei Blockchain. Contractele smart și descentralizarea se întâmplă direct din portofelul nostru. Astfel, ne confruntăm cu o explozie de produse financiare și tranzacții, cu o eliminare a controalelor și a securității, precum și cu lipsa reglementării acestui domeniu. Falsificarea este extrem de periculoasă, în special într-o zonă unde nu există o autoritate competentă la care să se apeleze.” a susținut Directorul General al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București, domnul Adrian Victor Vevera.

Totodată, domnul Adrian Victor Vevera a atras atenția asupra provocărilor cu care se confruntă țările din Europa de Sud-Est în domeniul securității infrastructurilor critice, menționând complexitatea, ambiguitatea și lipsa siguranței.

La conferință au participat experți internaționali, companii din domeniul securității cibernetice, delegați guvernamentali, reprezentanți ai industriei bancare, investitori etc. Evenimentul a fost organizat de Improvate, care face ca tehnologia și inovarea să fie accesibile în țări din întreaga lume.