SCU04287.jpg
ICI București

A început Digital Innovation Summit Bucharest

Astăzi, 16 aprilie 2024, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a dat startul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), un eveniment de referință în domeniul inovației digitale, diplomației cibernetice și protecției infrastructurilor critice. Organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și al Premierului României, DISB 2024 aduce împreună lideri și experți din întreaga lume pentru a discuta și modela viitorul digital al societății.

Evenimentul a debutat astăzi cu o sesiune de discursuri susținute de domnul Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului României, domnul Mihai Alexandru Ghigiu, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului României, domnul Bogdan-Marius Chiriţoiu, Președintele Consiliului Concurenței, domnul Ștefan Muşoiu, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, doamna Aawatif Hayar, Ministrul Solidarității, Incluziunii Sociale și Familiei din Regatul Maroc, domnul Dragoş Cristian Vlad, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, doamna Ioana Roxana Melenciuc-Ioan, Președintele Institutului Național pentru Administrație, Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul SUA în România, domnul Ilgar Ali Oghlu Musayev, Șeful Serviciului de Comunicații Speciale și Securitatea Informațiilor, Republica Azerbaidjan, a căror gazdă a fost domnul Adrian Victor Vevera, Directorul General al ICI București.

„Urmează trei zile pline, în care avem invitați de marcă, reprezentanți ai statului român, prieteni și colegi, experți din aria academică, din zona de cercetare, mediul de afaceri și reprezentanți ai corpului diplomatic. Așa că ne dorim să punem laolaltă zona de academic cu zona de business și zona de autorități publice, pentru a crea un ecosistem care să ducă la creștere și dezvoltare.” a susținut domnul Adrian Victor Vevera, Directorul General al ICI București, în deschiderea DISB.

Discuțiile din prima zi au acoperit o gamă variată de subiecte pe tema diplomației cibernetice, de la politici digitale globale până la strategii de securitate cibernetică și impactul tehnologiei asupra relațiilor internaționale. Participanții au avut oportunitatea de a se familiariza cu cele mai recente tendințe din domeniul inovației digitale și de a stabili conexiuni valoroase în cadrul întâlnirilor B2B și a dialogurilor interministeriale internaționale.

DISB este o platformă globală de dialog și schimb de idei, cuprinzând două evenimente majore: Forumul de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum) și Conferința Internațională privind Diplomația Cibernetică (ICCD). CIP Forum se concentrează pe utilizarea blockchainului în combaterea amenințărilor cibernetice, inaugurând în același timp Muzeul NFT al ICI București și adresând teme importante precum implicarea femeilor în inovație și societate. Pe de altă parte, ICCD analizează intersecția dintre tehnologie și relațiile internaționale, cu un accent pe consensul global în politica digitală, consolidarea alianțelor regionale de securitate cibernetică și strategii proactive împotriva dezinformării.

Evenimentul beneficiază de sprijinul unor companii de renume precum Vodafone, MultiversX, Kontron Services, Danubius, ProVision, OPSWAT, Simavi, FIP Consulting, CISCO, Tema Energy, MediGo, Motorola Solution Romania, Claroty, MSAB, Raiffeisen, Stimpex, Domeniile Averesti, Konica Minolta, Automobile Bavaria Group, TAROM, Mobexpert și Aqua Carpatica.

Evenimente recente

Listă completă
ici-stup.jpeg

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP"

ICI București a participat la evenimentul „Driving Innovation: Soluții digitale inteligente din comunitatea MSP", desfășurat luni, 27 mai 2024, la STUP. Evenimentul, organizat de Măgurele Science Park (MSP), a reunit experți din diverse industrii, dornici să exploreze și să integreze noi tehnologii digitale în afaceri. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, blockchain, Internet of Things (IoT), High-Performance Computing (HPC) și Big Data.

ici-aeroporturi.jpeg

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

ICI București participă la Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), care se desfășoară în perioada 28-29 mai 2024, la Iași. Acest eveniment, organizat în parteneriat cu Aeroportul Iași, marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a AAR și abordează tema „Geopolitică și aeroporturile din România”.

participare-ripe.jpeg

Participarea ICI București la RIPE 88

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București a participat, în perioada 20-24 mai 2024, la RIPE 88, care s-a desfășurat la Cracovia, în Polonia. Această reuniune bienală a atras aproximativ 600 de participanți din 59 țări, inclusiv furnizori de servicii internet, operatori de rețea și diverși alți actori importanți din industrie.