Imagine WhatsApp 2024-04-23 la 13.57.47_52303ef3.jpg
ICI București

Vizita E.S. Dna. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei în România, la ICI București

Marți, 23 aprilie 2024, Excelența Sa Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei în România, a efectuat o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) pentru a discuta aspectele-cheie referitoare la diplomația cibernetică și pentru a consolida colaborarea bilaterală între România și Georgia.

În cadrul vizitei, E.S. Doamna Tamar Beruchashvili a fost întâmpinată de Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, care i-a prezentat o serie de inițiative și proiecte desfășurate de institut în domeniul securității cibernetice. Temele de discuție au cuprins amenințările cibernetice actuale, politicile de securitate cibernetică și colaborarea internațională în lupta împotriva criminalității cibernetice.

Directorul General al ICI București a salutat vizita Ambasadorului Georgiei în România și a subliniat angajamentul institutului de a promova securitatea cibernetică și de a sprijini eforturile de colaborare internațională în acest domeniu. Totodată, a evidențiat importanța diplomației cibernetice în contextul amenințărilor cibernetice în creștere și a reiterat angajamentul institutului de a contribui la consolidarea securității cibernetice la nivel regional și internațional.

E.S. Doamna Tamar Beruchashvili și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de ICI București în promovarea diplomației cibernetice și pentru contribuția institutului la consolidarea securității cibernetice în regiune. Ambasadorul a subliniat importanța colaborării la nivel global în domeniul securității cibernetice, precum și necesitatea consolidării capacităților de răspuns la amenințări cibernetice și de promovare a normelor și valorilor comune în cadrul comunității internaționale.