IMG_3590.jpeg
ICI București

Vizita domnului Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, la ICI București

Astăzi, 9 aprilie 2024, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a primit vizita domnului Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României.

„Este limpede că viitorul digital al României depinde de siguranța noilor tehnologii. Acum, atacurile cibernetice sau dezinformările răspândite pe internet sunt o parte a războiului hibrid, la care suntem deja martori. România este în prima linie a acestui nou tip de război, găzduind Centrul European de Competențe Cibernetice, iar ICI este un element important din apărarea informatică a țării.” a susținut domnul Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României.

În contextul vizitei, directorul general al ICI București i-a adresat domnului Nicolae Ciucă mulțumiri, extinzând invitația Digital Innovation Summit Bucharest, care va avea loc în perioada 16-18 aprilie 2024. Totodată, domnul Adrian-Victor Vevera a prezentat atât proiectele de cercetare aflate în derulare, produse informatice de înaltă calitate, cât și viitoarele direcții de dezvoltare.

„La ICI București, ne-am angajat să contribuim activ la crearea unui mediu digital sigur pentru generațiile viitoare. Prin eforturi constante, încercăm să fim mereu în pas cu evoluțiile tehnologice și să aducem contribuții semnificative în domeniul TIC. Suntem determinați să continuăm să fim o sursă de expertiză, construind o societate informațională prosperă” a declarat directorul general ICI București.

Această vizită demonstrează angajamentul pentru promovarea cercetării și inovației și subliniază importanța colaborării strânse dintre instituții. ICI București își continuă misiunea de a susține excelența în cercetare și inovare, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere în România și pentru o mai bună integrare în spațiul european și internațional de cercetare.