ici-valahia.jpeg
ICI București

Întâlnirea dintre Directorul General al ICI București și Rectorul Universității Valahia

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București și Universitatea Valahia din Târgoviște au făcut un pas important spre dezvoltarea de proiecte comune și inițiative educaționale. În cadrul unei întâlniri desfășurate astăzi, 27 mai 2024, Directorul General al ICI București, Dr.ing. Adrian-Victor Vevera, și Rectorul Universității Valahia, Conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu, au discutat despre oportunitățile de cooperare în domenii cheie pentru viitorul tehnologiei și educației în România.

"Întâlnirea cu rectorul Universității Valahia a fost extrem de productivă și ne bucurăm să stabilim împreună direcții pentru viitorul colaborării noastre, Suntem încrezători că prin eforturi comune vom putea dezvolta proiecte inovatoare și programe educaționale de top care vor avea un impact semnificativ." a declarat Dr.ing. Adrian-Victor Vevera, Directorul General al ICI București.

Ambele instituții au convenit să colaboreze în dezvoltarea de proiecte de cercetare în sectoare precum inteligența artificială, securitatea cibernetică și tehnologiile blockchain. Printre direcțiile de colaborare se numără și programe de internship, pentru a oferi studenților o experiență practică și pentru a facilita transferul de cunoștințe între mediul academic și cel de cercetare. În vederea susținerii formării profesionale avansate, cele două entități vor crea noi programe de masterat, care să răspundă nevoilor actuale ale pieței de muncă, inclusiv în domenii emergente precum securitatea cibernetică și blockchain.