intalnire-ici-anunt.jpeg
ICI București

Întâlnirea dintre Directorul General al ICI București și Directorul Executiv al Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică

ICI București a găzduit astăzi, 6 iunie 2024, întâlnirea dintre Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, și Luca Tagliaretti, directorul executiv al Centrului European de Competențe în materie de Securitate Cibernetică (ECCC).

Adrian-Victor Vevera a reafirmat angajamentul institutului de a colabora activ cu ECCC: „În domeniul securității cibernetice, parteneriatele sunt cruciale pentru a face față provocărilor actuale. Este esențial să lucrăm împreună pentru a dezvolta soluții inovatoare și pentru a consolida securitatea cibernetică la nivel european”.

O componentă importantă a discuțiilor a fost și explorarea diplomației cibernetice, subliniind necesitatea unui dialog internațional robust și coordonat pentru a aborda amenințările cibernetice globale. Ambele părți au subliniat importanța diplomației cibernetice în promovarea unui internet sigur și stabil, precum și în facilitarea cooperării internaționale în domeniul securității cibernetice.

Această întâlnire a facilitat un schimb valoros de idei și bune practici, consolidând baza pentru viitoare colaborări și inițiative menite să combată amenințările cibernetice în mod eficient atât la nivel național, cât și european.