main_1.jpeg
ICI București

Încheiere protocol colaborare cu Calea Europeană

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București este încântat să anunțe încheierea unui protocol strategic de colaborare cu Calea Europeană, consolidându-și angajamentul față de inovație și cercetare de vârf. Prin acest parteneriat strategic, Calea Europeană , reprezentată de directorul publicației, Dan Cărbunaru, și redactorul-șef, Robert Lupițu, se alătură proiectului demarat inițial de ICI București, în colaborare cu Agerpres și Romfilatelia.

Proiectul de cercetare și dezvoltare tehnologică propus de cele patru instituții are ca obiectiv central explorarea modalităților în care tehnologiile distributive blockchain și activele crypto (NFT) pot deveni instrumente esențiale pentru distribuirea știrilor și informațiilor în era noilor tehnologii. Acest demers se axează pe facilitarea accesului universal la informații, cu un focus central pe generatia tanara și pe cei imersați în spațiul digital.

Directorul General al ICI București, Adrian-Victor Vevera, afirmă cu entuziasm: "Incheierea acestui protocol de colaborare cu Calea Europeană reprezintă un moment deosebit pentru ICI București, consolidându-ne angajamentul în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologice. Ne bucurăm să fim în parteneriat cu Calea Europeană, Agerpres și Romfilatelia, explorând împreună cum tehnologiile blockchain și crypto asset (NFT) pot redefini distribuția știrilor și a informațiilor în societatea modernă."

“Viziunea asumată de Calea Europeană pentru promovarea valorilor europene și transatlantice integrează, prin parteneriatul strategic încheiat cu ICI, oportunitatea de a dezvolta capacitatea de comunicare pentru publicul ancorat în aceste valori, în egală măsură, la nivel național și european. Noile tehnologii vor face parte, din ce în ce mai mult, din sfera publică, iar nevoia integrării lor devine tot mai evidentă”. (Dan Cărbunaru, director Calea Europeană)

Acest demers reprezintă un pas hotărâtor către demonstrarea prezenței Institutului la nivelul publicului european, evidențiind angajamentul său în a contribui la evoluția și inovația în domeniul informației și comunicării.

Prin această alăturare la proiect, ICI București, Calea Europeană, Agerpres și Romfilatelia aduc expertiză și resurse semnificative, contribuind la crearea unui cadru inovator pentru transformarea digitală a distribuției de știri și informații.

Anunțuri recente

Lista completă
DISB (web) (312 of 822).jpg

ICI București a primit aprobarea NATO privind proiectul Cyber Polygon: A Cyber Range Platform Specialized on Energy Sector with Automatic Generation of Virtual Scenarios

În marja Digital Summit Innovation Bucharest, desfășurat în perioada 16-18 aprilie 2024, reprezentanții NATO Partnerships and Cooperative Security Committee prezenți la eveniment au comunicat faptul că în cadrul Science for Peace and Security (SPS) Programme, a fost aprobat proiectul depus de ICI București „Cyber Polygon: A Cyber Range Platform Specialized on Energy Sector with Automatic Generation of Virtual Scenarios”.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 13.35.02.jpeg

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite

Vineri, 26 aprilie 2024, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Imagine WhatsApp 2024-04-23 la 13.57.47_52303ef3.jpg

Vizita E.S. Dna. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei în România, la ICI București

Marți, 23 aprilie 2024, Excelența Sa Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei în România, a efectuat o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) pentru a discuta aspectele-cheie referitoare la diplomația cibernetică și pentru a consolida colaborarea bilaterală între România și Georgia.