ecybridge.jpeg
ICI București

ICI București participă la proiectul ECYBRIDGE pentru a consolida coordonarea dintre sectorul civil și sectorul de apărare în domeniul securității cibernetice

ICI București participă la proiectul ECYBRIDGE, finanțat de Comisia Europeană și coordonat de Universitatea Maritimă Constanța. Acest proiect își propune să consolideze coordonarea coordonarea dintre sectorul civil și sectorul de apărare în domeniul securității cibernetice.

Desfășurată la Constanța, întâlnirea de lansare a proiectului a avut loc în 20 iunie 2024 și a adus împreună experți și reprezentanți ai organizațiilor participante. Discuțiile s-au concentrat pe obiectivele proiectului, termenele și strategiile pentru abordări integrate de securitate cibernetică.

ECYBRIDGE reunește 19 organizații din patru state membre ale UE pentru a crea o strategie unificată de securitate cibernetică. Inițiativa subliniază conexiunea dintre sectoarele civil și de apărare în domeniul digital, având ca scop sporirea rezilienței Europei împotriva amenințărilor cibernetice emergente.

În următorii trei ani, proiectul își propune să desfășoare o serie de conferințe, ateliere și programe de formare menite să îmbunătățească capacitățile de securitate cibernetică și să promoveze inovația.

Consorțiul include parteneri de seamă precum Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, Safetech Innovations, BIT SENTINEL, Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Clusterul de Excelență în Securitate Cibernetică, Cyber Dacians, Infili Technologies SA, ARASEC, Beia Consult International, InnovX și multe altele.