distribuite.jpeg
ICI București

ICI București lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite. Adresa de email la care părțile interesate pot trimite sugestii care să fie prezentate Comisiei pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este dlt@ici.ro.

„Suntem onorați să fim activ implicați în actualizarea legislației în domeniul tehnologiilor distribuite. Având în vedere faptul că la baza dezvoltării oricărei societăți se află o serie de infrastructuri care permit buna funcționare a societății la nivel economic, ne-am propus să colectăm sugestiile primite pentru a putea formula soluţii legislative pertinente, necesare pentru crearea unui Sistem Naţional de Evidenţă al Emitenţilor şi Activelor Digitale. Aceste recomandări vor fi centralizate și, ulterior, vor fi prezentate Comisiei, astfel încât reglementările să nu întâmpine provocări în implementare.” a declarat Adrian Victor Vevera, Director General ICI București.

Context: Comisia pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este formată din reprezentanți ai ICI București, Ministerului Finanțelor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală. La lucrările sale participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Băncii Naționale a României și ai Autorității de Supraveghere Financiară. Totodată, Directorul General al ICI București coordonează Comisia.