distribuite.jpeg
ICI București

ICI București lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite. Adresa de email la care părțile interesate pot trimite sugestii care să fie prezentate Comisiei pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este dlt@ici.ro.

„Suntem onorați să fim activ implicați în actualizarea legislației în domeniul tehnologiilor distribuite. Având în vedere faptul că la baza dezvoltării oricărei societăți se află o serie de infrastructuri care permit buna funcționare a societății la nivel economic, ne-am propus să colectăm sugestiile primite pentru a putea formula soluţii legislative pertinente, necesare pentru crearea unui Sistem Naţional de Evidenţă al Emitenţilor şi Activelor Digitale. Aceste recomandări vor fi centralizate și, ulterior, vor fi prezentate Comisiei, astfel încât reglementările să nu întâmpine provocări în implementare.” a declarat Adrian Victor Vevera, Director General ICI București.

Context: Comisia pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este formată din reprezentanți ai ICI București, Ministerului Finanțelor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală. La lucrările sale participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Băncii Naționale a României și ai Autorității de Supraveghere Financiară. Totodată, Directorul General al ICI București coordonează Comisia.

Anunțuri recente

Lista completă
cybertech.jpeg

ICI București a participat la Cybertech Global Tel Aviv

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2023, o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la evenimentul Cybertech Global Tel Aviv, Israel. Pe durata a trei zile, Cybertech Global a cuprins o sală de expoziții, diferite sesiuni în cadrul conferinței, cu subiecte axate pe securitate cibernetică în domenii precum infrastructura critică, finanțe, sănătate, apărare, asigurări, producție, auto și multe altele.

participare-forum-consultare.jpeg

ICI București a participat la Forumul de consultare privind energia durabilă în sectoarele de apărare și securitate

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost reprezentat în calitate de moderator al Grupului de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie cu responsabilități în stabilirea agendei, organizare, definirea livrabilelor și coordonarea pentru producție și livrare, în cadrul Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate.

acord-de-cooperare.jpeg

ICI București implicat în acordul de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informaţiei

Luni, 12 decembrie 2022, la Chișinău, a fost semnat un Acord de cooperare pentru consolidarea domeniului tehnologiei informației de ambele părți ale Prutului. Obiectivul Acordului este acela de a crește nivelul competențelor digitale ale personalului administrației publice, precum și a îmbunătăți infrastructura digitală și capabilitățile digitale ale României și Republicii Moldova.