distribuite.jpeg
ICI București

ICI București lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite. Adresa de email la care părțile interesate pot trimite sugestii care să fie prezentate Comisiei pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este dlt@ici.ro.

„Suntem onorați să fim activ implicați în actualizarea legislației în domeniul tehnologiilor distribuite. Având în vedere faptul că la baza dezvoltării oricărei societăți se află o serie de infrastructuri care permit buna funcționare a societății la nivel economic, ne-am propus să colectăm sugestiile primite pentru a putea formula soluţii legislative pertinente, necesare pentru crearea unui Sistem Naţional de Evidenţă al Emitenţilor şi Activelor Digitale. Aceste recomandări vor fi centralizate și, ulterior, vor fi prezentate Comisiei, astfel încât reglementările să nu întâmpine provocări în implementare.” a declarat Adrian Victor Vevera, Director General ICI București.

Context: Comisia pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este formată din reprezentanți ai ICI București, Ministerului Finanțelor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală. La lucrările sale participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Băncii Naționale a României și ai Autorității de Supraveghere Financiară. Totodată, Directorul General al ICI București coordonează Comisia.

Anunțuri recente

Lista completă
intrevedere-ici-bucuresti.jpeg

Întrevederea ICI București cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh

Astăzi, 28 noiembrie 2022, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), a avut loc întrevederea delegației institutului, condusă de Adrian-Victor Vevera – directorul general al ICI București, cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh, directorul general al Ministerului de Interne și Siguranță.

protocol-de-colaborare.jpeg

ICI București a încheiat protocolul de cooperare cu Institutul de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova

Astăzi, 22 noiembrie 2022, ICI București a primit vizita delegației Institutului de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova, prilej cu care a fost încheiat protocolul de cooperare între cele două institute. Documentul a fost semnat de către domnul Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București și de către doamna Inga Ţiţchiev, directoarea institutului "Vladimir Andrunachievici".

ici-d-services.jpeg

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană. Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția “The Generational Circle - from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres [...]