colectie-noua-nft.jpeg
ICI București

ICI București lansează o nouă colecție de NFT-uri pe platforma ICI D|SERVICES

ICI București, prin parteneriatul dintre ICI D|SERVICES și Dan Stroie, co-regizorul filmului „77 de Ani Înapoi”, lansează mâine, 7 iulie 2023, ora 17:17, o colecție exclusivă de artă grafică digitală inspirată de filmul ce spune prin imagini povestea de viață a unui basarabean refugiat în România, care își caută locurile natale în Moldova, după 77 de ani.

„Mâine, platforma ICI D|SERVICES va găzdui o vânzare exclusivă de active digitale care conțin esența filmului„77 de Ani Înapoi”. Explorați colecția și îndrăzniți să pășiți pe urmele bunicului Victor, care își caută rădăcinile peste Prut. Ne dorim ca aceasta să fie parte din colecția „De la poduri de flori, la poduri digitale”, un omagiu adus legăturii profunde dintre România și Republica Moldova, o mărturie a istoriei comune care ne unește. Această colecție va marca momente esențiale și repere adânc înrădăcinate, care ne-au modelat identitatea colectivă. Vă invit să scriem din nou istorie împreună, marcând acest moment semnificativ în convergența filmului și a tehnologiei blockchain și creând o experiență captivantă atât pentru cinefili, cât și pentru colecționarii de active digitale.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul ICI București.

Activele digitale ce vor fi puse la vânzare reflectă emoțiile poveștii bunicului care, împreună cu nepotul său, pornește în căutarea locului său natal din Moldova, după 77 de ani. Fiecare NFT va conține o imagine care exprimă una dintre emoțiile trăite de bunicul Victor în călătoria sa și un citat din film. Filmul va fi disponibil în curând într-o proiecție privată pentru cei care vor achiziționa unul dintre NFT-uri. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru a înscrie filmul la cele mai mari festivaluri de film.

"Cred că acest film și povestea bunicului meu, ne poate aminti tuturor să nu uităm de originile noastre și mai ales de înaintașii noștri. Sper ca cei ce vor susține și vedea filmul documentar să se gândească la bunicii lor și, dacă au norocul să-i aibă aproape și să fie în viață, să le asculte poveștile de viață pentru că sunt veritabile comori de înțelepciune." a declarat Dan Stroie, unul dintre cei doi regizori ai filmului „77 de Ani Înapoi”.

Lansarea acestei noi colecții pe platforma ICI D|SERVICES evidențiază angajamentul ICI București de a continua calea către noi oportunități de interacțiune a utilizatorilor cu instituțiile în Web3.