ici-intalnire-ambasador.jpeg
ICI București

ICI București a primit vizita Ambasadorului Regatului Suediei în România

Astăzi, 18 ianuarie 2024, domnul Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Dna. Therese Hyden, ambasadorul Regatului Suediei în România.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme de interes comun, concentrate asupra consolidării relațiilor de colaborare și cooperare dintre România și Suedia.

Domnul Adrian-Victor Vevera a prezentat inițiativele de cercetare și dezvoltare desfășurate de ICI București, evidențiind potențialul de extindere a colaborării într-o varietate de domenii. Un punct de interes deosebit a fost tehnologia NFT (non-fungible tokens), unde Institutul are contribuții semnificative.

Totodată, a fost pus accentul pe importanța relațiilor strânse dintre mediul academic, comunitatea diplomatică și partenerii din industrie. Atât domnul director general, cât și Excelența Sa Dna. Therese Hyden au subliniat determinarea de a consolida aceste legături, ținând cont de plus valoarea adusă. Scopul comun este dezvoltarea de soluții inovatoare și promovarea transferului tehnologic între cele două state.

Această întâlnire reprezintă un pas semnificativ către consolidarea parteneriatului României cu Suedia în domeniul cercetării și inovației, deschizând noi orizonturi pentru proiecte comune și schimburi benefice pentru ambele țări.