participare-eveniment.jpeg
ICI București

ICI București a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații

În perioada 7-8 iulie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații, desfășurat la Palatul Parlamentului din București.

Evenimentul a oferit parlamentarilor și oficialilor guvernelor de pe întreg mapamondul posibilitatea de a interacționa și de a beneficia de experiența specialiștilor internaționali în domenii de interes.

Printre temele abordate în cadrul forumului, s-au numărat provocările din domeniul apărării, securității și informațiilor, securitatea cibernetică, 5G, inteligența artificială, războiul din Ucraina, viitorul diplomației și securitatea energetică.

Pe durata celor două zile, au participat politicieni din întreaga lume, în special miniștri sau reprezentanți ai ministerelor apărării și ai afacerilor interne.

Ediția organizată anul acesta la București este cea cu numărul 22, Forumul Parlamentar de Securitate și Informații bucurându-se, în total, de participarea a peste 2.400 de parlamentari și oficiali ai guvernelor, venind din 110 țări.