comisie-de-cooperare-guvernul-romaniei-guvernul-emiratelor-arabe-unite.jpeg
ICI București

ICI București a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite

În perioada 21-22 iunie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care a avut loc la Abu Dhabi.

Sesiunea Comisiei de Cooperare s-a desfășurat în contextul vizitei de lucru efectuate de Prim-ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 20-21 iunie 2022.

În cadrul întâlnirilor bilaterale, au avut loc discuții referitoare la proiecte inovative în arii strategice de interes privind inteligența artificială și blockchain, precum și schimburi de bune practici între ICI București și autorități relevante din UAE. Totodată, subiectele abordate au cuprins cooperarea în domeniul diplomației cibernetice, blockchain și forensic digital.

În marja celei de-a doua sesiuni a Comisiei interguvernamentale de cooperare, a fost evaluat a stadiului implementării deciziilor agreate cu ocazia primei ediții, desfășurată la București, în luna aprilie 2018. Totodată, s-a pus accentul pe identificarea unor noi oportunități concrete de cooperare în domenii de interes comun, precum domeniul economic, transporturi maritime și aeriene, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură și securitate alimentară, mediu și cercetare aerospațială.

Anunțuri recente

Lista completă
distribuite.jpeg

ICI București lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) lansează spațiul virtual pentru centralizarea propunerilor în domeniul tehnologiilor distribuite. Adresa de email la care părțile interesate pot trimite sugestii care să fie prezentate Comisiei pentru reglementări în domeniul tehnologiilor distribuite este dlt@ici.ro.

participare-eveniment.jpeg

ICI București a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații

În perioada 7-8 iulie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la Forumul Parlamentar de Securitate și Informații, desfășurat la Palatul Parlamentului din București. Evenimentul a oferit parlamentarilor și oficialilor guvernelor de pe întreg mapamondul posibilitatea de a interacționa și de a beneficia de experiența specialiștilor internaționali în domenii de interes.

protocol-colaborare-smartleader.jpeg

Protocol de cooperare între ICI București și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Scopul principal al acestei colaborări este de a oferi suportul tehnic în scopul avizării documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare a investițiilor pentru construirea sau modernizarea infrastructurii de broadband cu finanțare prin Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).