comisie-de-cooperare-guvernul-romaniei-guvernul-emiratelor-arabe-unite.jpeg
ICI București

ICI București a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite

În perioada 21-22 iunie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care a avut loc la Abu Dhabi.

Sesiunea Comisiei de Cooperare s-a desfășurat în contextul vizitei de lucru efectuate de Prim-ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 20-21 iunie 2022.

În cadrul întâlnirilor bilaterale, au avut loc discuții referitoare la proiecte inovative în arii strategice de interes privind inteligența artificială și blockchain, precum și schimburi de bune practici între ICI București și autorități relevante din UAE. Totodată, subiectele abordate au cuprins cooperarea în domeniul diplomației cibernetice, blockchain și forensic digital.

În marja celei de-a doua sesiuni a Comisiei interguvernamentale de cooperare, a fost evaluat a stadiului implementării deciziilor agreate cu ocazia primei ediții, desfășurată la București, în luna aprilie 2018. Totodată, s-a pus accentul pe identificarea unor noi oportunități concrete de cooperare în domenii de interes comun, precum domeniul economic, transporturi maritime și aeriene, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură și securitate alimentară, mediu și cercetare aerospațială.

Anunțuri recente

Lista completă
intrevedere-ici-bucuresti.jpeg

Întrevederea ICI București cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh

Astăzi, 28 noiembrie 2022, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), a avut loc întrevederea delegației institutului, condusă de Adrian-Victor Vevera – directorul general al ICI București, cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh, directorul general al Ministerului de Interne și Siguranță.

protocol-de-colaborare.jpeg

ICI București a încheiat protocolul de cooperare cu Institutul de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova

Astăzi, 22 noiembrie 2022, ICI București a primit vizita delegației Institutului de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova, prilej cu care a fost încheiat protocolul de cooperare între cele două institute. Documentul a fost semnat de către domnul Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București și de către doamna Inga Ţiţchiev, directoarea institutului "Vladimir Andrunachievici".

ici-d-services.jpeg

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană. Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția “The Generational Circle - from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres [...]