comisie-de-cooperare-guvernul-romaniei-guvernul-emiratelor-arabe-unite.jpeg
ICI București

ICI București a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite

În perioada 21-22 iunie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care a avut loc la Abu Dhabi.

Sesiunea Comisiei de Cooperare s-a desfășurat în contextul vizitei de lucru efectuate de Prim-ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 20-21 iunie 2022.

În cadrul întâlnirilor bilaterale, au avut loc discuții referitoare la proiecte inovative în arii strategice de interes privind inteligența artificială și blockchain, precum și schimburi de bune practici între ICI București și autorități relevante din UAE. Totodată, subiectele abordate au cuprins cooperarea în domeniul diplomației cibernetice, blockchain și forensic digital.

În marja celei de-a doua sesiuni a Comisiei interguvernamentale de cooperare, a fost evaluat a stadiului implementării deciziilor agreate cu ocazia primei ediții, desfășurată la București, în luna aprilie 2018. Totodată, s-a pus accentul pe identificarea unor noi oportunități concrete de cooperare în domenii de interes comun, precum domeniul economic, transporturi maritime și aeriene, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură și securitate alimentară, mediu și cercetare aerospațială.