blog poster setre.png
ICI București

ICI București va administra Registrul Electronic Național (SETRE - Serviciul European de Taxare Rutieră Electronică)

Prin ORDONANȚA aprobată în Ședința de Guvern din data de 31.01.2022 privind interoperabilitatea sistemelor de tarifare rutieră electronică şi facilitarea schimbului transfrontalier de informaţii cu privire Ia neplata tarifelor rutiere, ICI București va înființa, operaționaliza, administra și actualiza Registrul Electronic Naţional.

La sfârşitul fiecărui an calendaristic, vom comunica pe cale electronică Comisiei Europene registrele domeniilor SETRE şi ale furnizorilor SETRE de pe teritoriul României.

Totodată, în cadrul aceluiași act normativ, este prevăzută și înființarea BIROULUI UNIC DE CONTACT la nivel al Uniunii Europene. Acesta va fi operaționalizat de către ICI București printr-o platformă informatică, prin intermediul căreia furnizorii SETRE din țară și statele membre UE interesați pot obține informații privind entităţile din România care percep tarife rutiere.

Anunțuri recente

Lista completă
intrevedere-ici-bucuresti.jpeg

Întrevederea ICI București cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh

Astăzi, 28 noiembrie 2022, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), a avut loc întrevederea delegației institutului, condusă de Adrian-Victor Vevera – directorul general al ICI București, cu delegația din Coreea de Sud, condusă de Bo-ram Suh, directorul general al Ministerului de Interne și Siguranță.

protocol-de-colaborare.jpeg

ICI București a încheiat protocolul de cooperare cu Institutul de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova

Astăzi, 22 noiembrie 2022, ICI București a primit vizita delegației Institutului de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici" din Republica Moldova, prilej cu care a fost încheiat protocolul de cooperare între cele două institute. Documentul a fost semnat de către domnul Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București și de către doamna Inga Ţiţchiev, directoarea institutului "Vladimir Andrunachievici".

ici-d-services.jpeg

Proiectul ICI D|SERVICES lansat la Paris

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a lansat, la Paris, proiectul ICI D|SERVICES, prima platformă instituțională de tranzacționare de active digitale (NFT Marketplace) din România și din Uniunea Europeană. Primele două entități partenere sunt Comitetul Olimpic Sportiv Român, cu colecția “The Generational Circle - from Paris 1924 to Paris 2024” și Agerpres [...]