c0e08da2-030c-4e21-9de2-ce2556430ce3.jpeg
ICI București

ICI București a primit vizita domnului Sorin Mierlea, președintele InfoCons

ICI București a primit astăzi, 3 noiembrie 2023, vizita domnului Sorin Mierlea, președintele InfoCons. În marja acestei întrevederi, domnul Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București a apreciat că cele două instituții pot construi o lume digitală mai sigură, care să pună consumatorul pe primul loc.

Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe proiecte care să diminueze vulnerabilitatea consumatorilor în era digitală, aceștia fiind expuși la amenințări de la escrocherii online până la furt de identitate. Pentru a proteja consumatorii, este importantă colaborarea dintre instituții, în vederea informării acestora despre pericolele la care se expun.

Totodată, în contextul vizitei, directorul general al ICI București i-a adresat domnului Sorin Mierlea mulțumiri pentru participarea la cea de-a șasea ediție a Critical Infrastructure Protection Forum, care s-a desfășurat în perioada 26-27 aprilie 2023, extinzând invitația pentru următoarea ediție ce va avea loc anul viitor.

Această vizită reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării colaborării între ICI București și InfoCons, deschizând drumul către viitoare proiecte și inițiative comune. Prin combinarea expertizei lor în domeniile informaticii și protecției consumatorilor, cele două instituții au șansa de a contribui semnificativ la promovarea securității utilizatorilor în mediul online, în beneficiul cetățenilor României.