intrevedere-ici-minister.jpeg
ICI București

Directorul general ICI București a luat parte la întrevederea delegațiilor conduse de ministrul cercetării, inovării și digitalizării și de ministrul dezvoltării economice și digitalizării al Republicii Moldova

Astăzi, 3 iulie 2023, Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a luat parte la întrevederea delegațiilor conduse de ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, și de ministrul dezvoltării economice și digitalizării al Republicii Moldova, Dumitru Alaiba.

Temele abordate în cadrul întâlnirii au făcut referire la relația de cooperare dintre cele două state, spațiul digital comun (dezvoltarea comună a soluțiilor de e-guvernare, #TechBridge etc.) și posibilitățile de amplificare a colaborării în aria digitalizării.

Întâlnirea a fost apreciată ca fiind un pas important pentru consolidarea relațiilor bilaterale și dezvoltarea colaborării în domeniul tehnologic. Întrevederea a creat premisele pentru o cooperare fructuoasă, deschizând noi orizonturi.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București reprezintă cel mai important institut de cercetare - dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI București o constituie consolidarea poziţiei câştigate.