colaborare-ici-dservices.jpeg
ICI București

Dinamo București și ICI București colaborează pentru a lansa o colecție inovatoare NFT

Dinamo București, clubul sportiv cu cele mai multe titluri olimpice și Mondiale, precum și medalii de aur, argint și bronz din România, și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România, au anunțat, în cadrul evenimentului aniversar “Dinamo 75”, colaborarea pentru introducerea unei colecții Non-Fungible Token (NFT) care combină pasiunea sportului cu tehnologia de ultimă oră.

În ultimii ani, NFT-urile au câștigat o popularitate semnificativă, oferind o modalitate unică și sigură de tokenizare a activelor digitale. Folosind această tehnologie inovatoare, Dinamo București și ICI București și-au unit forțele pentru a crea o colecție exclusivă NFT care va captiva pasionații de sport, colecționarii și fanii clubului.

Acest efort de colaborare reunește experiența și palmaresul clubului sportive și cunoștințele ICI București în informatică, respectiv tehnologia blockchain, rezultând o experiență digitală de excepție. Îmbinând lumea sportului și a tehnologiei, partenerii își propun să redefinească implicarea fanilor și să creeze o nouă eră a obiectelor de colecție.

Colecția NFT va cuprinde o gamă de active digitale, inclusiv momente unice ale jucătorilor, suveniruri emblematice ale echipei și clipe din istoria bogată a clubului. Fiecare NFT va fi creat cu meticulozitate pentru a îngloba esența clubului sportiv și pentru a oferi o conexiune de neegalat cu valorile acestuia.

Prin tehnologia blockchain, aceste NFT-uri vor fi, în mod verificabil, rare și deținute individual, oferind fanilor posibilitatea de a deține o bucată din istoria clubului lor sportiv preferat. În plus, NFT-urile le vor permite fanilor să se implice în experiențe exclusive, cum ar fi acces la meciurile de handbal din grupele europene.

Colaborarea dintre Dinamo București și ICI București reflectă viziunea lor comună de a depăși granițele inovației și de a folosi tehnologia pentru a îmbunătăți experiențele fanilor. Prin valorificarea NFT-urilor, partenerii își propun să ofere fanilor o platformă captivantă și interactivă care depășește mărfurile tradiționale pentru sport, adresându-se astfel generației digitale, nativilor digitali.

„Suntem încântați să colaborăm cu Dinamo București pentru a lansa această colecție NFT, trecând astfel în zona digitală din punct de vedere al promovării galeriei campionilor”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, în cadrul galei aniversare organizată de Dinamo București la Ateneul Român. „Această colaborare ne permite să interacționăm cu noua generație și să le oferim o experiență digitală de neegalat. Credem că această colecție NFT nu numai că va captiva baza de fani existentă, ci va atrage și un public mai larg, pasionat de sport, tehnologie. și obiecte de colecție”.

Mai multe detalii, inclusiv data lansării și modul în care fanii pot participa, vor fi anunțate în săptămânile următoare.

Despre Dinamo București:

Clubul Sportiv Dinamo București, pe scurt CS Dinamo, este o organizație sportivă din București, România. Deține în palmares cele mai multe titluri olimpice și mondiale, cât și medalii de aur, argint și bronz față de orice alt club din România.

Despre ICI București:

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a fost înființat în anul 1970 și reprezintă cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România. Institutul a lansat prima platformă instituţională europeană de tranzacţionare de active digitale, care gestionează NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi operează pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3: https://nft.ici.ro.