ici-agerpres-proiect.jpeg
ICI București

Demarare proiect Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București și Agenția Națională de Presă Agerpres

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București și Agenția Națională de Presă Agerpres pun bazele unui nou proiect în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologice.

Proiectul de cercetare, inițiat de cele două instituții are ca obiectiv central explorarea modalităților în care tehnologiile distributive blockchain și activele crypto (NFT) pot deveni instrumente esențiale pentru distribuirea de știri și informații în era noilor tehnologii. Acest demers vizează facilitarea accesului la informații pentru toți, inclusiv pentru cei imersați în spațiul digital, focusul central fiind generatia tanara.

Directorul General al ICI București, Adrian-Victor Vevera, afirmă: "Suntem încântați să colaborăm cu Agerpres in acest proiect de pionierat care explorează cum tehnologiile blockchain și crypto asset (NFT) pot redefini distribuția știrilor și a informațiilor în societatea modernă. Acest nou proiect reflectă angajamentul nostru comun față de inovație și cercetare de vârf."

Claudia Nicolae, Directorul General al Agerpres, adaugă: "Parteneriatul cu ICI București reprezintă o oportunitate extraordinară de a aduce tehnologii de ultimă generație în domeniul media. Împreună, ne propunem să dezvoltăm modalități noi și eficiente de distribuire a știrilor și a informațiilor, în special pentru publicul tânăr și pentru cei conectați digital."

Echipa de cercetare va include experți în tehnologii distribuite, blockchain, media digitală și comunicare, aducând astfel competențe variate pentru a aborda provocările și oportunitățile acestui proiect inovator.