Amb Elveția.jpg
ICI București

Întrevederea Directorului General ICI București cu Ambasadorul Elveției în România

Marți, 27 februarie 2024, Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare in Informatică (ICI București), a primit vizita Excelenței Sale, domnul Massimo Baggi, Ambasadorul Elveției în România.

Întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Elveția, evidențiind angajamentul ambelor părți în promovarea colaborării în domenii de interes comun, precum cercetarea științifică, educația, fintech și diplomația cibernetică.

Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București, a expus activitățile institutului, accentuând expertiza în aria fintech, prin prezentarea Pieței de NFT-uri interinsituționale. Totodată, a subliniat importanța dialogului continuu și a schimbului de idei pentru a promova proiecte comune care să contribuie la progresul științific și tehnologic, un exemplu fiind Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), organizat de ICI București. În acest context, directorul general a extins E.S. Massimo Baggi invitația de a participa la cea de a treia ediție a International Conference on Cyber Diplomacy din cadrul DISB.

Această întrevedere marchează premisele pentru inovare și progres în domeniile tehnologice abordate. ICI București rămâne dedicat consolidării parteneriatelor și contribuției semnificative la progresul științific și tehnologic la nivel național și internațional.

Anunțuri recente

Lista completă
DISB (web) (312 of 822).jpg

ICI București a primit aprobarea NATO privind proiectul Cyber Polygon: A Cyber Range Platform Specialized on Energy Sector with Automatic Generation of Virtual Scenarios

În marja Digital Summit Innovation Bucharest, desfășurat în perioada 16-18 aprilie 2024, reprezentanții NATO Partnerships and Cooperative Security Committee prezenți la eveniment au comunicat faptul că în cadrul Science for Peace and Security (SPS) Programme, a fost aprobat proiectul depus de ICI București „Cyber Polygon: A Cyber Range Platform Specialized on Energy Sector with Automatic Generation of Virtual Scenarios”.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 13.35.02.jpeg

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite

Vineri, 26 aprilie 2024, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat la a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Imagine WhatsApp 2024-04-23 la 13.57.47_52303ef3.jpg

Vizita E.S. Dna. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei în România, la ICI București

Marți, 23 aprilie 2024, Excelența Sa Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei în România, a efectuat o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) pentru a discuta aspectele-cheie referitoare la diplomația cibernetică și pentru a consolida colaborarea bilaterală între România și Georgia.