ici-ambasada-china.jpeg
ICI București

Întâlnire ICI București - E.S. Dl. Han Chunlin , Ambasada Republicii Populare Chineze în România

În cadrul discuțiilor, temele principale au fost axate pe consolidarea relației de colaborare și cooperare dintre cele două țări, precum și pe marcarea aniversării a 75 ani de relații diplomatie între România și China. Directorul general Adrian-Victor Vevera a prezentat inițiativele de cercetare-dezvoltare ale ICI București și a evidențiat posibilitățile de extindere a cooperării în diverse domenii, inclusiv în cele ce țin de proiecte din domeniul științific, precum si tehnologia NFT (non-fungible tokens) .

Întâlnirea a evidențiat, de asemenea, importanța legăturilor strânse dintre mediul academic, comunitatea diplomatică și partenerii din industrie. Atât domnul Vevera, cât și Excelența Sa Dl. Han Chunlin și-au exprimat dorința fermă de a consolida aceste legături, recunoscând valoarea adusă de punerea în comun a resurselor și expertizei. Scopul comun este dezvoltarea de soluții inovatoare și promovarea transferului tehnologic între cele două state.

Ambele părți au apreciat întâlnirea ca fiind un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale și au exprimat încrederea că aceasta va deschide noi orizonturi pentru o colaborare fructuoasă în viitor. Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, în calitate de cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din România, își asumă misiunea de a consolida poziția câștigată în acest domeniu prin continuarea priorităților științifice și tehnologice.

Această întâlnire marchează premisele pentru inovare și progres în domeniile tehnologice abordate. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) rămâne dedicat consolidării parteneriatelor și contribuției semnificative la progresul științific și tehnologic la nivel național și internațional.