Home / Evenimente / Prezentare Proiect BUSITY – Locul III în cadrul Competiției Naționale „JAVA pentru Universități”

Prezentare Proiect BUSITY – Locul III în cadrul Competiției Naționale „JAVA pentru Universități”

Vineri, 09 iunie 2017, la sediul ICI – București, a avut loc prezentarea proiectului BUSITY,  susținută de echipa câștigătoare a locului III în cadrul competiției naționale „Java pentru universități”.

Competiția, organizată de ADFABER și sponzorizată de Oracle Academy, se adresează studenților pasionați de programare care își doresc o aprofundare a cunoștințelor și aptitudinlor de programare JAVA în activități competitive.

Membrii echipei, stundenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare – Univeritatea Politehnica din București ( coordonator: dr.ing. Boicea Alexandru și studenții: Tufă Adriana și Boicu Ionuț ) au prezentat aplicația, dedicată sistemului de operare android, ce intergrează conceptul de Smart City – eficientizarea traficului mijloacelor de transport în comun ( autobuze, tramvaie, trolee ). Obiectivul aplicației constă în a îmbunătăți viața călătorilor, oferindu-le posibilitatea de a obține informații utile referitoare la timpul de așteptare în stații și crearea de statistici, utilizând datele colectate pentru facilitarea analizei traficului, a zonelor congestionate etc.

La finalul prezentării echipa proiectului a răspuns întrebărilor venite din partea cercetătorilor științifici din cadrul institutului.

Membrii conducerii ICI – București au premiat echipa câștigătoare, salutând astfel performanța tinerilor programatori și îndemnându-i ca, pe viitor, după finalizarea studiilor, să devină colaboratori sau chiar angajați ai institutului.