Home / Evenimente / PREMIUL ACADEMIEI ROMÂNE

PREMIUL ACADEMIEI ROMÂNE

Joi 12 decembrie 2019 a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Academiei Române pentru cele mai reprezentative creații științifice și culturale realizate în anul 2017.

Premiile Academiei Române sunt în număr de 81, fiecare având numele unei personalităţi din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Au fost decernate 70 de premii, care recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2017, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare.

La secția XIV. ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI, a fost decernat Premiul „Mihai Drăgănescu“ pentru Grupul de lucrări “Soluții digitale pentru asigurarea stării de sănătate ȋn contextul orașelor inteligente”, autoare: ADRIANA ALEXANDRU și MARILENA IANCULESCU.